Vés al contingut principal

La campanya «Camina la UAB!» ja ha iniciat les seves activitats saludables

17 feb. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB, en el marc de la campanya Camina la UAB! Per un campus més saludable i sostenible, ha publicat uns vídeos que mostren els itineraris a peu entre diferents punts del campus. Amb aquesta acció es pretén fomentar la mobilitat sostenible i la salut dels membres de la comunitat universitària.

Vídeo Promocional Camina la UAB

La UAB va presentar l'octubre de 2021 una iniciativa per fomentar un estil de vida saludable entre els membres de la comunitat universitària. A través de la campanya Camina la UAB! Per un campus més saludable i sostenible la Universitat ha fet una sèrie d'actuacions enfocades a la salut i a la sostenibilitat. L'última ha estat la creació de diversos vídeos que mostren els itineraris a peu entre diferents punts del Campus i els minuts de durada de cadascun d’ells.

A més dels vídeos, la informació dels diferents itineraris es troba emesa a les pantalles digitals dels centres i a les banderoles distribuïdes per tot el campus universitari.

La campanya vol transmetre que caminar per moure's dins del Campus, és una activitat saludable i econòmica; i està altament recomanada des del punt de vista de la salut. A més, apunta que la UAB i el seu entorn té unes característiques molt adequades per caminar, ja que és un entorn agradable i no hi ha grans distàncies des de cap punt. La iniciativa també denuncia que, segons la Organització Mundial de la Salut, els estils de vida són cada vegada més sedentaris per l’ús del transport motoritzat i l’ús creixent de pantalles en l’àmbit de la feina, l’educació i les activitats d’oci. La falta d'activitat física augmenta el risc de mort prematura i de patir nombroses malalties com la obesitat, la hipertensió, la diabetis de tipus 2, el càncer de colon, l'artritis o altres malalties coronàries.

La UAB, a través del Projecte Campus Saludable i Sostenible (SiS) i del Pla de Mobilitat 2018-2024, actua de forma integral per establir les millors condicions possibles que estimulin
l’anar a peu en els recorreguts dins del campus. Els vídeos que ha llançat la campanya es poden trobar en aquest enllaç.

Més informació: 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Ciutats i comunitats sostenibles

Dins de