Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

L'Observatori impartirà una formació sobre gènere en la recerca en el projecte europeu THERACAT

09 gen. 2020
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L'Observatori per a la Igualtat impartirà una formació sobre la incorporació de la igualtat de gènere i la dimensió de gènere en la recerca a centres universitaris en el projecte europeu THERACAT, projecte del qual forma part.
El proper 6 de febrer, la Dra. Maribel Ponferrada Arteaga, tècnica en matèria d'Igualtat de l'Observatori i especialista en gènere i recerca, serà l'encarregada d'impartir una formació en el marc del projecte europeu THERACAT Bio-orthogonal catalysis for cancer therapy a Edimburg (Escòcia), adreçada al personal investigador en formació que participa en el projecte. La formació, sota el títol "Gender balance in academia and gender dimension in research ", durarà 4 hores, i tractarà temes d'igualtat de gènere a les universitats i centres de recerca, incloent els conceptes fonamentals sobre el sistema sexe-gènere, l’androcentrisme científic, la igualtat i l’equilibri de gènere a l’entorn laboral i científic, el coneixement i la superació de les barreres de gènere i, per últim la incorporació de la dimensió i l’anàlisi de sexe-gènere  en els projectes de  recerca, especialment en l’àmbit de la salut i la medicina. D'aquesta manera, contribuirà a una formació integral de les persones participants predoctorands i a la seva capacitat de realitzar recerques innovadores i amb punts de vista no androcèntrics.

El projecte THERACAT Bio-orthogonal catalysis for cancer therapy està coordinat per la Fundació Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), i és un projecte finançat per la convocatòria Horizon 2020 Marie Sklodowska-Curie European Training Networks. Tant la trobada com les diverses formacions es duran a terme a l'Institute of Genetics and Molecular Medicine, a la Universitat d'Edimburg, entre els dies 3 i 7 de febrer.

El projecte en qüestió conforma un consorci internacional i multidisciplinar que forma personal investigador predoctorand, tant pel que fa a habilitats de recerca específiques relatives a teràpies de càncer, com també habilitats transversals de comunicació, emprenedoria i perspectiva de gènere. El projecte està finançat per la Comissió Europea, i hi participen 6 centres acadèmics, 3 companyies farmacèutiques actives i 3 institucions especialistes en comunicació científica, gestió i igualtat de gènere (Observatori).

L'objectiu d'aquest programa és avançar en el desenvolupament de teràpies anticanceroses basades en la catàlisi i la producció de tecnologies comercialitzables. Permetrà dur a terme una investigació multidisciplinar enllaçant la investigació, instal·lacions avantguardistes i habilitats de sectors tant del món acadèmic i no acadèmic.

Dins de