Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

L'exposició «Màquina Climàtica» mostra a Barcelona la importància de l'efecte hivernacle

06 juny 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La mostra, amb participació destacada del grup Sostenipra de l’ICTA-UAB, es podrà visitar a l’Hivernacle de la Ciutadella del 7 de juny al 8 de desembre. Pretén generar consciència sobre el fet que, malgrat que el nostre planeta té vida gràcies a l’efecte hivernacle, l’acció humana n’està alterant l’equilibri i generant un canvi climàtic de greus conseqüències.

Cartell de l'exposició  Màquina climàtica

A través de la història i la funció dels hivernacles, i més concretament de l'Hivernacle del parc de la Ciutadella, la mostra vol generar consciència sobre el fet que, malgrat que el nostre planeta té vida gràcies a l’efecte hivernacle, que regula la temperatura i fa habitable la Terra, l’acció humana n’està alterant l’equilibri i generant un canvi climàtic de greus conseqüències. Alhora, els hivernacles s’erigeixen com a espais de futur per a l’alimentació sostenible i de proximitat.

L’exposició «Màquina Climàtica» compta amb la participació del grup de recerca Sostenipra de l’ICTA-UAB, que ha aportat el contingut i les plantes, les tomateres, de l’hivernacle. En un viatge pel passat i el futur dels hivernacles, la mostra explora què són i com funcionen els hivernacles, què és l’efecte hivernacle i quina és la seva relació amb el canvi climàtic.

En un recorregut en tres parts, l’exposició proposa unir coneixement i art, amb un audiovisual sobre l’efecte hivernacle i una obra artística que posa de manifest els canvis de comportament que ha ocasionat el canvi climàtic, per tal de cridar a l’acció en defensa del medi ambient. Es mostra també que els hivernacles són una aposta de moltes ciutats per promoure una alimentació sostenible, amb experiències d’arreu del món i també les més properes a casa nostra. La producció d’aliments als hivernacles permet una producció in situ, sense necessitat d’establir-la en un espai concret ni de generar un petjada de carboni resultat del transport, i amb un consum d’aigua molt baix.

L’exposició, organitzada per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, es podrà visitar del 7 de juny al 8 de desembre de 2024 a l’Hivernacle del parc de la Ciutadella.

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Acció climàtica

Dins de