L'estudiant María Paola Ayala guanya el concurs #HiloTesis de Crue
L’estudiant del programa de doctorat en Geografia de la UAB, María Paola Ayala Godoy, ha guanyat el concurs #HiloTesis i s’endurà un premi de 500 €. Crue Universidades Españolas ha atorgat 5 premis més.
En el seu fil de Twitter María Paola ha explicat la seva recerca en 19 piulades. La investigació se centra a identificar les pràctiques transnacionals que les dones paraguaianes migrants a Espanya fan amb les seves famílies al país d'origen i quins vincles hi conserven. Tenint en compte que la migració paraguaiana a Espanya té rostre de dona, María Paola ha entrevistat tant 20 dones paraguaianes residents a Madrid i a Barcelona com els seus familiars al Paraguai i ha analitzat com aquestes dones migrants són el principal proveïdor econòmic de les seves famílies, s'involucren en l’educació dels fills a distància i fan, fins i tot, la compra per Internet als supermercats.
El concurs #HiloTesis ha guardonat cinc estudiants més de la Universitat de Valladolid, la Universitat de València, la Universitat de La Rioja, la Universitat Rey Juan Carlos i la Universitat de Cantàbria, que s’enduran un premi de 500 €, aportats per la Fundació Larramendi.
A l'avaluació hi han participat 30 persones, la majoria vicerectors i vicerectores de les unitats de Cultura Científica de diverses universitats. Cada fil s'ha avaluat per parells almenys per tres persones diferents i s'ha atorgat una qualificació d'acord amb els criteris de les bases del concurs.
En aquesta quarta edició del concurs #HiloTesis, que enguany ha permès fer publicacions a X (Twitter), Threads, Bluesky i Mastodon o utilitzar el carrusel d’imatges d’Instagram, hi han participat un total de 362 estudiants de doctorat, 11 dels quals de la UAB.
Els participants havien d'explicar la seva tesi doctoral en un fil de 20 piulades com a màxim, en un llenguatge senzill, accessible i atractiu.
La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
- Reducció de les desigualtats
- Igualtat de gènere
- Fi de la pobresa