Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

L'ECIU University, primera aliança europea que emet microcredencials segellades electrònicament

15 nov. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Les microcredencials detallen les competències obtingudes durant el procés d'aprenentatge per part de l’estudiant, incloent-hi el nivell d'expertesa i l'ESCO (European skills, competencies, qualificactions and occupations).

Microcredencials de l'ECIU

Com a precursora de la dimensió europea de les microcredencials, l’ECIU University fa un salt i desplegarà microcredencials centralitzades i a prova de manipulacions. Segellades electrònicament pel consorci ECIU i emeses mitjançant la plataforma EDC (European Digital Credentials), les microcredencials detallen les competències obtingudes durant el procés d'aprenentatge, incloent-hi el nivell d'expertesa i l'ESCO (European skills, competencies, qualificactions and occupations). “Iniciar l’emissió de microcredencials digitals és un pas clau i pioner a Catalunya i a l’Estat Espanyol. Les credencials digitals, que cada estudiant o aprenent al llarg de la vida (lifelong learner) podrà obtenir i acumular digitalment a un dispositiu propi, són una fita que marcarà el camí cap a les noves formes d’acreditar, registrar, acumular i traslladar informació sobre els assoliments formatius que qualsevol persona podrà fer a la nostra universitat”, ha afirmat el vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i actual president de l’ECIU, Màrius Martínez.

Les microcredencials també es poden emmagatzemar a la plataforma Europass perquè els estudiants hi puguin accedir i gestionar-les fàcilment. “Disposar de credencials digitals, compatibles a escala europea (a través de la iniciativa Europass, amb la que les nostres credencials són totalment compatibles) és una forma d’acostar-nos al futur de l’acreditació i al futur de la interoperativitat dels mecanismes de reconeixement de la formació a escala internacional, cosa que facilitarà molt les coses a estudiants i aprenents al llarg de la vida i estem molt contents de ser-ne una institució pionera”, ha afirmat Martínez.

Exemple de microcredencial

A través de la plataforma ECIU University Engage, els estudiants poden navegar per vies d'aprenentatge personalitzades, amb el suport d'eines i funcionalitats com ara l'anàlisi de motivació i el passaport de competències, que facilita el seguiment del progrés de les seves competències i el desenvolupament d'habilitats en el seu perfil. Tot això ajuda els estudiants a configurar un itinerari d'aprenentatge personalitzat i a millorar la seva ocupabilitat, i els dona suport en el seu viatge al llarg de la vida.

Per arribar a aquest punt de referència, l’ECIU University ha necessitat la col·laboració del programa europeu d'adopció de credencials digitals, així com d’experts i professionals.

Les oportunitats d'aprenentatge de l’ECIU University consisteixen en reptes i micromòduls que permeten adquirir noves habilitats i competències, connectar amb companys o empreses potencials i tenir un impacte en les societats on s’ubiquen les universitats que en formen part. Aquestes oportunitats també formen part de la visió més àmplia de microcredencials de la Universitat, que té com a objectiu fomentar una ciutadania activa i empoderar els estudiants.

Per a més informació, el proper 17 de novembre se celebrarà una sessió informativa virtual a les 10 h.

Més informació: Oferta de reptes
Oferta de micromòduls 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Aliança pels objectius

Dins de