Vés al contingut principal

L'ECIU celebra el 25è aniversari

19 des. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’European Consortium of Innovative Universities (ECIU), del qual forma part la UAB des de 1997, celebra el 25è aniversari de la seva creació amb l’exposició «ECIU Back to the Future» i amb diverses trobades a Enschede (Països Baixos), que han comptat amb la presència de Màrius Martínez, vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i actual president de l’ECIU.

Imatge dels 25 anys de l'ECIU

L’ECIU, creat l’any 1997 amb la UAB, la Universitat d’Aalborg (Dinamarca), la Universitat de Dortmund (Alemanya), la Universitat de Hamburg (Alemanya), la Universitat de Warwick (Regne Unit) i la Universitat de Twente (Països Baixos), celebra el 25è aniversari.

Per celebrar aquesta efemèride, el passat 15 de desembre, Twente va inaugurar l’exposició «ECIU Back to the Future», tant en format virtual com presencial, per mostrar el passat, el present i el futur del consorci. La mostra explica, a través de vídeos, animacions, qüestionaris, fotografies, etc., els diferents aspectes que aporta l’ECIU, com l’intercanvi d’alumnat i professorat, els programes d’estudis conjunts amb les diferents universitats que en formen part o la innovació educativa. En aquest sentit, els visitants poden veure com s’ha desenvolupat l’ECIU al llarg dels anys, a través d’elements interactius. Per exemple, es poden posar a prova els coneixements sobre l’ECIU amb un qüestionari real, consultar vídeos amb històries d’estudiants i experiències de professors, mirar l’animació sobre l’aprenentatge basat en reptes o llegir sobre els últims desenvolupaments educatius, com ara les microcredencials i les vies d’aprenentatge flexibles, així com el futur de l’ECIU.

«El 25 aniversari ens permet confirmar la vitalitat i robustesa de l’aliança, que arriba a aquesta celebració amb un gran projecte entre mans (l’ECIU University) i una voluntat renovada d’ampliar i seguir enfortint els nostres vincles i el nostre impacte a la societat», explica el vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i actual president de l’ECIU, Màrius Martínez. Imatge de l'exposició

L’ECIU és una xarxa d’universitats unides per un perfil comú de creences, interessos i confiança mútua compartits. Compta amb 13 universitats europees i un partner extra europeu. En l’actualitat, el programa més destacat és l’ECIU University, en què les diferents universitats que en formen part ofereixen reptes i micromòduls amb els quals els estudiants poden treballar plegats per implementar solucions i tenir un impacte real en la societat.

Més informació: Exposició virtual «ECIU Back to the Future»
ECIU University

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Energia neta i assequible
  • Educació de qualitat
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aliança pels objectius

Dins de