Vés al contingut principal

Josep Cid rep el Premi Nacional de Criminologia Rafael Salillas

10 gen. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Josep Cid, professor del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, ha rebut el Premi Nacional de Criminologia Rafael Salillas, que atorga la Societat Espanyola de Recerca Criminològica. Aquest guardó distingeix la tasca realitzada per criminòlegs destacats al llarg de la seva trajectòria, així com "la influència i trascendència" del seu treball.

Josep Cid

Cid ha estat investigador principal de dotze projectes de recerca i ha participat en vuit projectes més, dos d'ells internacionals. És autor de vuit monografies, 26 articles de revista i catorze capítols de llibre. Ha dirigit tres tesis doctorals i ha estt investigador visitant a l'Institut de Criminologia de la Universitat de Cambridge, a la Universitat de Bolonya i a la London School of Economics and Political Science. A més, ha estat també el coordinador del Grau en Criminologia de la UAB.

El guardó vol reconèixer la seva aportació com "un dels primers" acadèmics espanyols que van dedicar-se a la recerca científica en criminologia. Des de la seva tesi doctoral, Cid ha estudiat temes com les penes alternatives de presó o els procesos de desistiment de la delinqüència. La Societat Espanyola de Recerca Criminològica ha destacat, entre altres aspectes del seu treball, el projecte "De la presó a la comunitat", elaborat juntament amb el professor de la UB Antonio Andrés Pueyo i considerat com "un referent a Espanya sobre l'atenció postpenitenciària".

El professor Cid ha rebut el premi -que porta el nom del pioner de la criminologia a Espanya Rafael Salillas (1854-1923)- en el marc del tretzè Congrés Espanyol de Criminologia, on també s'atorguen distincions a investigadors novels i estudiants de criminologia que han realitzat aportacions destacades amb l'objectiu de "reconèixer l'esforç dedicat a la recerca i a la promoció de la criminologia en les diverses fases de la carrera acadèmica".

 

 

Dins de