Vés al contingut principal

Joan-Carles Mèlich, premi nacional d'assaig

02 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Joan-Carles Mèlich, professor del Departament de Teories de l'Educació i Pedagogia Social de la UAB, ha rebut el premi nacional d'assaig, que atorga el Ministeri de Cultura i Esport, per l'obra La fragilidad del mundo (Tusquets).

Joan-Carles Mèlich
Amadalvarez, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

El jurat del premi ha valorat l'obra per ser "un assaig profundament coneixedor del món contemporani", a més d'un assaig "valent" on l'autor "realitza un sa exercici crític que ens recorda que no som els propietaris únics del planeta; un pensament necessari en una època com l'actual, en què tant es reivindica l'individualisme". El premi, que està dotat amb 20.000 euros, és concedit a obres que, segons explica el ministeri, destaquen "per la seva creativitat, preocupació pel llenguatge, originalitat de tractament i expressió literària", a més dels seus valors científics.

Mèlich és professor de filosofia de l'educació i membre del grup Cos i Textualitat de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. És autor d'altres obres com ara Filosofía de la finitud (2002), Ética de la compasión (2010), Lógica de la crueldad (2014) o La sabiduría de lo incierto (2019). En l'obra premiada, La fragilidad del mundo. Ensayo sobre un tiempo precario, disserta sobre la possibilitat de reaprendre a veure el món en un temps marcat pel desenvolupament accelerat de la tecnologia i la comunicació.

Dins de