Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Més de 200 infants del CROMA 2.0 coneixen la universitat

22 maig 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Aquest dimarts, 21 de maig, més de 200 infants participants del programa socioeducatiu CROMA 2.0 de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) han visitat la UAB per conèixer el campus i presentar els projectes que han elaborat amb el suport de grups de recerca de la mateixa universitat. Hi han participat 18 escoles de Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa, i 30 estudiants de la UAB han fet un voluntariat en aquest programa socioeducatiu.

Visita CROMA 2.0

El CROMA 2.0 és un programa socioeducatiu que gestiona la FAS, on hi participen estudiants de la UAB, en pràctiques o fent un voluntariat, i està dirigit a infants d’11 i 12 anys, en uns tallers on s’hi fan dinàmiques de grup, suport a l’estudi i projectes d’investigació. El programa vol despertar l’interès per l’aprenentatge d’alumnat de 5è i 6è de primària que es troba en situació de vulnerabilitat socioeconòmica i que no disposa d’un acompanyament fora de l’horari escolar.

Un dels objectius de la visita és que els infants presentin els resultats dels projectes de recerca que han dut a terme durant els tallers. Així doncs, davant d’un públic han presentat els resultats, conclusions i aprenentatges dels projectes següents: Una escola verda per a tothom, del grup de recerca TransMedia Catalonia; Tothom és igual? Parlem per a la igualtat amb el GREDICS; Plantes mutants del CRAG; i, per últim, el Robot de les emocions de l’Institut de Neurociències UAB. Després d’aquesta estona han pogut fer diverses activitats preparades per cada centre de recerca que a través de diferents reptes han pogut conèixer millor què s’aprèn a la universitat.

Tanmateix, han gaudit d’una gimcana, la qual ha girat entorn de la temàtica de la sequera; els infants han hagut de recollir signatures per impedir que una persona milionària s’emportés tota l’aigua de la UAB per construir piscines privades. Així, han interaccionat amb les persones que es trobaven al Campus UAB, tot descobrint l’entorn i els diferents espais de la universitat.

La jornada a la UAB ha finalitzat amb la ja tradicional fotografia de família que, aquesta vegada, s’ha fet a les Columnes de la UAB.

Enguany, hi han participat 18 escoles dels municipis de Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa, i 30 estudiants de la UAB han fet un voluntariat en aquest programa socioeducatiu, joves de Psicologia, d’Educació, Sociologia, de Lletres, entre d’altres.

Dins de