Vés al contingut principal

Ignacio Raúl Pérez Peña guanya un accèssit als XX Premis Universitaris Arquímedes

23 oct. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Ignacio Raúl Pérez Peña, alumne del màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària de la UAB, ha aconseguit un accèssit a l'àrea de ciències socials i humanitats dels premis Arquímedes que atorga el Ministeri d'Universitats.

Ignacio Raúl Pérez Peña

L'estudiant Ignacio Raúl Pérez Peña ha estat premiat pel seu estudi “Empoderament juvenil i vinculació comunitària a través del desenvolupament cultural comunitari i metodologies de recerca-acció participativa. Estudi de cas del projecte impuls de barri a can Sant Joan”. Ha estat coordinat per Ernesto Morales, membre de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB.

El seu estudi consisteix en una investigació del projecte “Impuls de Barri”, basat en la dinamització d'activitats de hip-hop en combinació amb metodologies de recerca-acció participativa, i s’ha desenvolupat al barri de Can Sant Joan de Montcada i Reixac durant els mesos de febrer a juny de 2022. S'ha analitzat, a través de metodologies qualitatives, la capacitat del projecte com a estratègia d’empoderament juvenil i desenvolupament cultural comunitari.

L'autor ha conclòs que el projecte empodera els joves participants a nivell grupal i individual. Tot i això, ha estat insuficient pel que fa a l'empoderament comunitari, caracteritzat per promoure una participació política i cultural a llarg termini dels joves amb la seva comunitat, i pel que fa a combatre les desigualtats que enfronten els joves respecte al dret a la cultura i a la participació.

Aquest guardó, el premi Arquímedes, té com a finalitat fomentar la recerca científica entre els estudiants universitaris premiant els millors treballs de recerca de totes les àrees del coneixement duts a terme per alumnes de grau i màster de les universitats espanyoles.

El lliurament de diplomes pel ministre d'Universitats als estudiants premiats va tenir lloc a la sala d'actes del Ministeri d'Universitats, a Madrid el 20 d'octubre passat.

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Educació de qualitat

Dins de