Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Ferran Rodés guanya el premi José María Ricarte de creativitat

02 des. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Ferran Rodés, publicista i president del consell d'administració del diari Ara, ha estat guardonat amb el premi José María Ricarte de creativitat, una distinció que atorguen conjuntament el Grup d'Investigació en Publicitat i Comunicació Radiofònica Publiradio de la UAB i l'Associació Empresarial de Publicitat de Catalunya (Gremi de Publicitat). L'acte de lliurament va tenir lloc el 29 de novembre a UAB Casa Convalescència i va comptar amb la participació de la vicerectora de Comunicació i de Promoció de la UAB, Virginia Luzón.

Ferran Rodés

Rodés es va especialitzar al Gresham College de Londres i a la Universitat de Stanford, entre d'altres. La seva trajectòria professional s'ha desenvolupat a empreses com Havas Media, Acciona, Manufacturers Hanover Trust, Banesto, Media Planning o Neometrics. Ha estat també president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat i president del patronat de la Fundació Antoni Tàpies.

El Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte distingeix la contribució d'entitats i persones en l'àmbit de la publicitat i la comunicació. Aquest premi també vol retre homenatge al guionista, creatiu publicitari i catedràtic de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB José María Ricarte Bescós (1932-2010).

Ricarte es va doctorar en Publicitat al 1991 i set anys més tard va obtenir la càtedra a la UAB. Al 1999 va escriure el llibre de referència Creativitat i comunicació persuasiva i el 2002 va fundar el grup de recerca Publiradio. Abans de dedicar-se a la docència, va ser guionista i va treballar a diverses agències. Seu és el guió del clàssic del cinema negre espanyol A tiro limpio (1963) i, com a director creatiu d'Assessors de Publicitat, és responsable del cèlebre lema «El Barça és més que un club» (1973). El seu perfil humà i professional excepcional va exercir una gran influència sobre milers d’alumnes al llarg de més de tres dècades de docència a la UAB i en moltes altres universitats espanyoles.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Indústria, innovació i infraestructures

Dins de