Vés al contingut principal

Èxit de participació en la primera edició de La Comunitària UAB

06 oct. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La primera edició de La Comunitària UAB, un nou format de jornada cultural i lúdica a la UAB per celebrar la comunitat, va tenir lloc el dimecres, 5 d’octubre, amb un gran èxit de participació. Podeu veure instantànies de la jornada aquí.

FotoPostLaComunitaria
L'espai SiS va aplegar molts assistents a les activitats programades de La Comunitària.

El bon temps va acompanyar la primera edició de La Comunitària, una nova manera de celebrar la comunitat de la UAB aquest curs, que va tenir lloc el dimecres, 5 d’octubre, amb un gran èxit. Es van aturar les classes en la franja de 12 a 16 h per tal d'afavorir la participació.

El tret de sortida el va donar el pregó de la festa, que va llegir Marta Estella, directora del Servei de Llengües, i la presentació del rector de la UAB, Javier Lafuente.

La trentena d'activitats es van desplegar a la plaça Cívica, l'Espai SiS, la plaça de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, el Centre de Recursos per a Col·lectius, l'Hotel d'Entitats i el Servei d'Activitat Física (SAF), entre d’altres.

La Fira de La Comunitària va acollir una mostra representativa del teixit associatiu de la UAB. Es va poder passejar per més de quaranta paradetes d’entitats a la plaça de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General.

Els castellers de la UAB, la colla Ganàpies, fidels a tots els actes culturals i lúdics que tenen lloc a l’Autònoma, no van deixar escapar l’oportunitat de fer una actuació en aquesta jornada especial i van aixecar els seus castells a la plaça de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General.

L’Espai SiS, la nova zona que es troba a l’Eix Central, entre la Facultat de Ciències i la de Ciències Socials, també va ser una altra ubicació que va atreure molts estudiants. S'hi va poder gaudir de la música amb la proposta guanyadora del Fúria Fest -el festival contra les violències masclistes de la UAB-: el grup Meconio, així com de l’actuació del Cor de la UAB. També s’hi van fer exhibicions de balls i jocs diversos. Va tenir lloc un torneig amb 15 partides simultànies d'escacs. 

Es van servir més de 300 dinars al dinar popular a la plaça Cívica i es van repartir 600 samarretes de La Comunitària entre els participants a les activitats. A més a més, 130 persones van assistir a l'estrena de la pel.lícula a la Sala Cinema.

El Centre de Recursos es va convertir en una zona gaming a proposta de l'associació Gamers UAB. Va aplegar 250 persones, que van participar-hi jugant amb 4 jocs en línia a la vegada.

“No em toquis la llengua”, el lema de la campanya institucional d'aquest curs, ha emmarcat La Comunitària UAB de 2022. La UAB vol defensar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit acadèmic i també fer valer la seva riquesa. Amb aquesta campanya vol posicionar-se i sumar-se al compromís de mantenir la presència de la llengua catalana a la docència i la recerca.

Fotografies de La Comunitària UAB 2022

Dins de