Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Es posa en marxa la xarxa AccessCat sobre accessibilitat a la informació

02 març 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Coordinada per la UAB, la xarxa està finançada pel Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat i durà a terme programes de valorització i transferència de resultats de la recerca en accessibilitat a la informació i la comunicació.

Integrants de Consell de la xarxa AccesCat

El 23 de febrer va tenir lloc la primera reunió del Consell de la Xarxa d’Innovació en Accessibilitat de Catalunya: Mitjans, Educació i Cultura (AccessCat). Aquesta xarxa està formada per 12 grups de recerca de 8 institucions que aglutinen 175 investigadors. L’entitat coordinadora és la UAB, que hi participa amb els grups de recerca TransMedia Catalonia i AFIN. La resta de les entitats participants són la UB (amb els grups de recerca CLiC i DIDPATRI), la UPF (amb els grups de recerca GTI, TALN i TRADILEX), la UPC (amb el grup de recerca QURBIS), la URV (amb el grup de recerca en Llengua i Tecnologia), la UOC (amb el grup de recerca NODES), la UVic-UCC (amb el grup de recerca TRACTE) i la Fundació i2Cat (amb el grup de recerca MiA). La professora Anna Matamala, investigadora del grup de recerca TransMedia Catalonia del Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UAB, és la directora de la xarxa.

Des de l’1 de gener de 2023, i durant un període de tres anys, la xarxa AccessCat treballa per esdevenir un referent en accessibilitat a la informació i la comunicació, especialment en els àmbits de la cultura, l’educació i els mitjans, i promourà activitats de transferència i d’innovació. Algunes de les activitats previstes són: oferir una cartera de serveis dels grups de recerca de la xarxa, visibilitzar la recerca i la formació en l’àmbit mitjançant la plataforma MAP (Media Accessibility Platform), oferir formació a empreses i entitats externes sobre accessibilitat a la informació i la comunicació, així com també fer demostracions o showcases que serveixin per sensibilitzar i proposar solucions en l’àmbit de l’accessibilitat. La xarxa oferirà als seus membres suport per buscar solucions disruptives a problemes relacionats amb l’accessibilitat, per sensibilitzar sobre accessibilitat, per internacionalitzar la recerca i per participar en missions internacionals, fires i accions de transferència.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Aliança pels objectius

Dins de