Sala de premsa

Es posa en marxa el voluntariat d'acollida per aquest curs

Programa Acollida

En un món on els drets de les persones migrants i refugiades continuen vulnerats és necessari prendre un rol actiu. El grup de voluntariat del programa d’acollida dona l’opció a la comunitat universitària d’oferir acompanyament a persones en situació de cerca de refugi. Està previst aquest mes de febrer començar l’activitat i les formacions però encara hi ha places disponibles a sumar-s’hi i ser part activa del canvi.

07/02/2024

Un any més, el programa d’Acollida de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) posa en marxa el projecte de mentoria social per contribuir a l’acollida de persones en cerca de refugi que estan vivint o estudiant a la UAB. Aquest mes de febrer un grup de persones, la majoria alumnat de la UAB, començarà el voluntariat fent un acompanyament social, lingüístic i comunitari a partir de trobades individuals i grupals. L’objectiu és contribuir a la plena inclusió de les persones sol·licitants de protecció internacional i participar en propostes de sensibilització i mobilització ciutadanes.

Les persones voluntàries rebran formació en temàtiques com les migracions, desplaçaments forçosos i comprendran el funcionament de sistema d'asil a l'Estat espanyol. Tot això els permetrà conèixer millor la situació de les persones en cerca de refugi des d’una visió crítica.

El programa encara té algunes places disponibles. En aquest voluntariat hi pot participar alumnat de qualsevol facultat de la universitat, però també professorat o qualsevol membre de la comunitat UAB. Es demana una dedicació flexible entre dues i tres hores a la setmana al Campus UAB i a l’entorn proper.

S’han organitzat diverses sessions informatives per les persones interessades, en les que es podran resoldre dubtes. Cal primer apuntar-se en aquest formulari. Les dues sessions programades seran una el dijous 8 de febrer i una altra el dimecres 14, a les 13,30h a l’edifici Àgora (plaça Cívica de la UAB).

Aquesta activitat té la possibilitat de reconèixer crèdits ECTS.

Si necessites més informació, contacta amb dinamitzacio.acollida@gmail.com  

Suma't-hi, surt de la teva zona de confort!