Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Es crea material audiovisual per a la prevenció de la mutilació genital femenina

04 des. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Es presenten un conjunt de vídeos, doblats a l'anglès, on joves activistes generen debat i donen recursos per l’abandonament de la pràctica de la mutilació genital femenina. El Projecte “Conèixer per actuar", ha estat promogut per la Fundació Wassu, i dona visibilitat els discursos i propostes de millora de les generacions més joves posant a l’abast aquest material divulgatiu en anglès perquè arribi a les comunitats on perdura aquesta pràctica.

 

MGF

El projecte “Conèixer per actuar" té l'objectiu de millorar la sensibilització sobre la Mutilació Genital Femenina (MGF) i promoure la defensa, la garantia i l'exercici dels drets humans de les dones. Aquesta proposta es focalitza en l'activisme de les generacions més joves vinculades a la lluita per l'abandonament de la pràctica des d'una mirada intercultural crítica.
 
L'objectiu és sensibilitzar als/les beneficiaris/es indirectes del projecte, així com enfortir i millorar les intervencions en prevenció de la MGF, donant visibilitat els discursos i propostes de millora en la prevenció d'aquesta pràctica de les i els joves activistes en contra de l'MGF.
 
La Mutilació Genital Femenina és una violació fonamental dels drets de les nenes i dones. Són tots aquells procediments que impliquen l'extirpació parcial o total dels genitals externs femenins, o lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics.  Actualment, més de 200 milions de dones i nenes són supervivents de l'MGF en els 30 països de l'Àfrica, Orient Mitjà i Àsia on es concentra aquesta pràctica. A més, 15 milions d'adolescents d'entre 15 i 19 anys estan en risc de ser mutilades d'aquí a 2030, d'acord amb les xifres de l'Organització Mundial de la Salut (OMS, 2016). 

Aquesta producció audiovisual forma part del Projecte "Conèixer per actuar: Mapa de la Mutilació Genital Femenina (MGF) a Espanya 2021 i creació de materials formatius per a professionals en detecció, prevenció i atenció de la MGF a Espanya", finançat pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions (MISSM) i cofinançat pel Fons d'Asil, Migració i Integració (FAMI). El contingut és responsabilitat exclusiva dels autors i no reflecteix necessàriament l'opinió del MISSM ni del FAMI.
 
La traducció i locució d’aquests materials a l’anglès, la qual ha estat finançada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), té una doble finalitat: per una banda, millorar la seva accessibilitat envers col·lectius pertanyents a les comunitats on es continua duent a terme aquesta pràctica a la diàspora, i per l'altra, aconseguir una difusió i l’increment de la consciència, sensibilització, compromís i suport per part de la comunitat internacional sobre la MGF.
 
Així doncs, la publicació dels materials pot facilitar l'aprenentatge mutu i la millora de les intervencions en la prevenció de l'MGF a la vegada que altres professionals i organitzacions que treballen en aquest àmbit poden beneficiar-se del coneixement, les estratègies i les bones pràctiques compartides en aquest vídeos. 

Per veure els vídeos del Projecte, podeu fer-ho a través d’aquests enllaços:

“Sex education: Should FGM be talked about in school?”

“Activism and action proposals for the abandonament of FGM”

“Structural racisme and FGM in the media”

“The attention to FGM and the involvement of different agents” 

Dins de