Sala de premsa

Entitats convocades a presentar propostes per resoldre a través de TFG necessitats socials i ambientals (ApS)

Imatge congrés ApS

Oberta la convocatòria perquè entitats socials o ambientals puguin presentar propostes perquè alumnat de la UAB faci els seus Treball de Fi de Grau amb metodologia Aprenentatge Sevei. Enguany, s’incorpora una nova via per abordar reptes i necessitats del territori: l’Aprenentatge Basat en Reptes (ABR).

07/02/2023

L’Aprenentatge Servei (ApS) és una proposta educativa on els estudiants es formen mitjançant la participació en un projecte orientat a resoldre una necessitat real en una comunitat i millorar, així, les condicions de vida de les persones o la qualitat del medi ambient.

Aquest comporta la identificació d'una necessitat social, ambiental o cultural, la intervenció per resoldre aquesta necessitat i un procés de reflexió que permeti connectar l'experiència pràctica amb els coneixements teòrics i que promogui la presa de consciència i posició en l’entorn social.

Per tal que aquests projectes siguin reals, demanem a diferents entitats que, mitjançant aquest formulari, ens enviïn necessitats que tinguin perquè un/a estudiant de la UAB els pugui resoldre mitjançant el seu TFG.

En aquest vídeo podeu veure a l’Eloi Casanovas, graduat en Educació Primària i autor d'un TFG en ApS; l'Oriol Lozano, alcalde de Palau-Solità i Plegamans, ajuntament col·laborador amb el projecte; i la Laura Palou, coordinadora de la CORE d'Educació i Ocupabilitat de la UAB, que expliquen l’experiència realitzant un TFG amb metodologia ApS a la UAB.

Aprenentatge Basat en Reptes

Enguany, a més dels TFG amb metodologia ApS, també es podrà respondre a necessitats socials a través de l’Aprenentatge Basat en Reptes (ABR), el qual té una metodologia pròpia i un calendari i implicacions i característiques diferents a l’ApS. La principal diferència és que, en l’ABR els reptes es podran treballar en assignatures o extracurricularment, mentre que els ApS s’abordaran majoritàriament en el marc del Treball de Fi de Grau (TFG).

Podeu trobar més informació en aquesta guia, a la pàgina web de l’Oficina ApS, o enviant un correu electrònic a aprenentatge.servei@uab.cat .