Ensenyar i aprendre llengües en temps d'aprenentatge ubicu i col·laboració
Com es pot ensenyar millor un idioma? Com s'aprèn de forma més eficient? Aquestes són algunes de les preguntes que es debatran a la jornada "Laberintos", adreçada especialment als professors de llengua espanyola. Serà el divendres, 2 d'octubre, a UAB-Casa Convalescència, organitzada per UAB-Idiomes BCN.

Per a José Luis Espinosa, coordinador d' UAB-Idiomes BCN, organitzador de la Jornada, “la jornada va adreçada a professsors de llengües, i en especial, de llengüa espanyola, per tal de millorar la nostra tasca diària, en un moment en què la tecnologia és present a tot arreu”.
Hi participaran, oferint les seves xerrades, al llarg de tot el dia, Iñaki Calvo, Inmaculada Barbasán, Jaume Brines, Estrella Redondo, María José Solomando i Adelaida Martín, tots ells professors d’universitats espanyoles i formadors en l’ensenyament de la llengua espanyola.
Iñaki Calvo parlarà de “mindfulness”, una tendència que s’està utilitzant en el món de l’ensenyament, on es produeix un impacte humà i emocional molt gran entre alumnes i professor. És una tècnica de meditació que tracta d’adaptar les emocions de forma positiva per aplicar-les a l’aula.
A continuació un grup de professors explicaran l’experiència de treball col·laboratiu de la revista digital de materials didàctics pe a professors d’espanyol com a llengua estrangera “Rutaele”.
Adelaida Martín explicarà com utilitza la xarxa Instagram per a l’ensenyament de l’espanyol, i en concret, de lèxic espanyol. És especialista en aplicaciones mòbils per a l'ensenyament de llengües.
PROGRAMA JORNADA LABERINTOS:
09:00 Lliurament de materials
09:15 Benvinguda
09:30 Sessió 1
Iñaki Calvo: Mindfulness per a professors d'idiomes
11:00 Sessió 2
Inmaculada Barbasán, Jaume Brines, Estrella Redondo, Mª José Solomando: Rutaele, un projecte de col.laboració i creació de materials d'ELE per i per a docents.
12:00
12:45 Sesión 3
Adelaida Martín: Lèxic i aprenentatge mòbil
14:15 Dinar
15:30 Dins del laberint
Sessions píldora de 20 minuts de duració cadascuna sobre mindfulness, escoles online, dinàmiques a l'aula, història d'un hashtag
17:30 Clausura