Vés al contingut principal

Enric Marín, nou degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació

17 des. 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Enric Marín, professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura, ha estat elegit nou degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Va ser escollit en una sessió extraordinària de la junta de la Facultat organitzada el 14 de desembre passat, i ocuparà el càrrec oficialment a partir de l'1 de gener. Agafarà així el relleu de la professora María José Recoder, que ha estat degana des del 2015 fins ara.

FotoEnricMarin

Juntament amb el nou degà, Enric Marín, completen el nou equip del deganat de la Facultat de Ciències de la Comunicació, Montse Bonet, secretària de la Facultat; Ana Maria Enrique, vicedegana d'Ordenació Acadèmica; Josep Àngel Guimerà, vicedegà de Qualitat; i Núria Simelio, vicedegana de Docència. 

Enric Marín es doctor en ciències de la informació per la UAB i investigador adscrit a l'Institut de la Comunicació (INCOM-UAB). A més de la UAB, ha impartit docència a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat Oberta de Catalunya. Amb anterioritat, ja havia estat degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació (1991-1995), així com coordinador de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, secretari de l'Escola de Doctorat i Formació Continuada, membre i moderador del Claustre de la UAB i secretari general de la Universitat en l'equip del rector Carles Solà.

El nou degà ha estat també membre de diferents òrgans institucionals fora de la universitat: la junta directiva del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Consell d'Administració de Barcelona Televisió, el Consell d'Administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, la Comissió Assessora sobre Publicitat Institucional de la Generalitat i el jurat dels Premis Nacionals de Cultura. Ha estat també secretari de Comunicació de la Generalitat i president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Cinquantè aniversari

El nou equip del deganat assumeix les seves funcions en el curs en què la Facultat de Ciències de la Comunicació commemora el seu cinquantè aniversari amb un seguit d'activitats, exposicions i publicacions. Segons afirma Marín al programa de la seva candidatura, "en l'actual context de revolució digital i transformacions socials accelerades en les que la comunicació ha esdevingut poderosa palanca de canvi social, la Facultat està en condicions d'assumir nous reptes i noves responsabilitats amb voluntat de lideratge, amb compromís cívic i amb forta vocació de servei públic".

 

 

 

Dins de