Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

«Els morts es facturen i les dones es despullen» tancarà la producció teatral pròpia del curs 2024/25 de l'Aula de Teatre de la UAB

13 juny 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

«Els morts es facturen i les dones es despullen» s’estrenarà a la Sala Teatre UAB el dijous 20 de juny a les 19 h, sota la direcció de Marta Sorribas i amb la interpretació del Taller de Teatre per a majors de 50 anys

cartell teatre

L’obra, que promet ser una crítica mordaç i humorística de la societat, es desenvolupa en una sastreria teatral on apareixen cadàvers i personatges extravagants. Aquesta producció segueix la tradició de la farsa medieval, un gènere que serveix com a eina de rebel·lió popular contra el poder establert a través de l’humor i la sàtira.

La peça és una actualització de la commedia dell’arte, el teatre de bulevard, el vodeville o el teatre de cabaret, i es basa en l’obra de Dario Fo, guanyador del Premi Nobel de Literatura el 1997.

Dario Fo, que va néixer Leggiuno-Sangiano, Itàlia, va ser un dramaturg avantguardista, director i actor-mim italià, conegut per la seva obra teatral que sovint es basa en la improvisació i recupera formes «il·legítimes» de teatre, com les realitzades pels giullari (còmics medievals itinerants) i, més famosament, l’antic estil italià de la commedia dell'arte. Les seves obres han estat traduïdes a 30 idiomes i representades arreu del món.

La producció neix com a resultat de la feina feta pel Taller de Teatre per a majors de 50 anys. Aquest taller s’adreça a totes aquelles persones majors de 50 anys, interessades a viure l’experiència del fet teatral des de dins, de participar i col·laborar en un muntatge teatral, i de fer un tastet del procés de creació dramàtica i de la feina d’actor i d’actriu.

Si voleu més informació sobre la nostra activitat, els tallers artístics o la programació cultural podeu contactar amb nosaltres mitjançant l’adreça electrònica cultura.enviu@uab.cat o les nostres xarxes socials, així com subscriure-us al nostre canal de Telegram @culturaUAB.

Dins de