Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El TDX ja compta amb més de 5000 tesis de la UAB

11 feb. 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha afegit la seva tesi número 5000 al repositori Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) i se situa com la primera universitat de Catalunya en quant a elaboració de tesis doctorals.
llibres (CSUC)
El TDX és un repositori cooperatiu, coordinat pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que conté en format digital les tesis doctorals llegides a Catalunya per a la seva lliure consulta, afavorint així la visibilitat dels treballs de recerca tot impulsant la seva difusió.

Segons les dades recollides pel CSUC, la UAB es situa com la primera universitat de Catalunya pel que fa al doctorat en volum de tesis. Les tesis defensades anualment a la UAB representen gairebé una tercera part del total de tesis llegides al sistema universitari català (651 tesis doctorals defensades a la UAB durant el curs 2012/2013 per 633 a la UB, 319 a la UPC, 153 a la UPF, 87 a la UdG, 59 a la UdL i 159 a la URV).

Pel que fa a l’Estat espanyol, el repositori de tesis TESEO contenia 9370 tesis pel curs 13-14, d’aquestes un 6,4 % procedien dels programes de doctorat de la UAB. El mateix percentatge s’havia donat el curs 12-13, en el que TESEO tenia registrades 9928 tesis per tot Espanya.

Finament indicar que l’any 2014 s’han defensat 704 tesis doctorals en el conjunt dels programes de doctorat de la UAB, és a dir, hi ha hagut un increment del 10,5 % respecte a l’any 2013.

El nombre de tesis de la UAB publicades al TDX va arribar a 5000 amb la incorporació de la tesi d’Elisabet Velo i Fabregat, “Gènere i treball al Poble Sec (Barcelona) 1960-1975”, dirigida per Olga Paz Torres i presentada en el Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques de la UAB.

La tesi d’Elisabet Velo ha analitzat la incidència de la política legislativa franquista entorn la qüestió laboral de les dones entre els anys 1960 i 1975. Aquesta dissertació s’ha realitzat a partir de l’elaboració, transcripció i anàlisi de 30 entrevistes a dones que van néixer, viure o treballar al barri del Poble Sec de Barcelona entre aquells anys. Aquesta recerca mostra un nou enfocament en la història del treball des d’una perspectiva de gènere, amb l’aplicació i el coneixement de les disposicions jurídiques de cada moment, en el si d’un escenari vital com el Poble Sec, un barri obrer de Barcelona.

Dins de