Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El rol de l'artista en l'art medieval, en un simposi

05 nov. 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
El simposi està organitzat pel projecte d'investigació Magistri Cataloniae de la UAB i el Museu Episcopal de Vic. La primera jornada es farà el 7 de novembre a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, i el 8 de novembre, al Museu Episcopal de Vic. 
MagistriCataloniae
Els principals historiadors d'art medieval del món aprofundiran sobre la formació, el perfil i la mobilitat dels artistes a l'Edat mitjana.
La formació, el perfil i la mobilitat dels artistes a l'Edat mitjana sempre ha estat un tema molt controvertit en el camp de la història de l'art. Ara, els principals historiadors de l’art medieval del món aprofundeixen en aquest tema en el primer simposi  “Magistri Cataloniae. Artista anònim, artista amb signatura”. El simposi servirà per presentar les darreres investigacions fetes en aquest camp i per debatre aspectes relacionats amb l'origen o formació de l'artista, les seves tècniques, la seva condició eclesiàstica o laica o el seu estatus i consideració social. 
 
El congrés, que ja té un centenar d'inscrits, compta amb ponents de la talla de Manuel Castiñeiras, que exerceix la direcció científica del projecte Magistri Cataloniae, el professor Michele Bacci, de la Universitat de Freiburg (Suïssa), reconegut especialista de les relacions artístiques i culturals entre el Mediterrani Oriental i l’Occidental; Avital Heyman, del Museu d’Israel a Jerusalem, experta en el període de les croades; Marco Rossi, de la Universitat Catòlica de Milà (Itàlia), un dels màxims estudiosos de la pintura llombarda i Jacqueline Leclercq-Marx, de la Universitat Lliure de Brussel·les, una de les medievalistes més sòlides del panorama europeu. Tots ells són investigadors o col·laboradors actius del projecte Magistri Cataloniae, de la UAB. 
 
 
Magistri Cataloniae
 
Magistri Cataloniae és un projecte de recerca de la UAB que pretén analitzar a través de les tècniques d’anàlisi de laboratori el treball i la formació, l’aprenentatge i l’organització dels pintors (miniaturistes, pintors de taula i mural), escultors i arquitectes. El projecte està integrat per experts procedents de diverses universitats (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Fribourg, Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya, Università Cattolica del Sacro Cuore di Milano, etc) i centres museístics (Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu Episcopal de Vic, Museu d'Història de Catalunya, Museo Nacional de las Peregrinaciones de Santiago de Compostela).
 
 
Programa de les jornades:
 
Divendres 7 de novembre de 2014.
 
Lloc: Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona, Edifici B, Campus de la UAB Bellaterra, Cerdanyola del Vallès).
 
Dissabte 8 de novembre de 2014.
 
Lloc: Sala d'actes del Museu Episcopal de Vic (Plaça del Bisbe Oliba, 3, Vic).
 

Dins de