Vés al contingut principal

El periodista Lluís Bassets presenta l'edició online d'El País

06 nov. 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comuniació acollirà el proper dijous, 13 de novembre, de 17 a 19 hores, la xerrada que oferirà el director de l'edició online en català d'El Pais, Lluís Bassets.
LluisBassets
El director de l'edició online en català d'El País presentarà aquest nou diari, i alhora aprofitarà per parlar també dels canvis que està vivint el periodisme actual.

EL PAÍS ha llançat aquest mes d'octubre una edició digital en català, elpais.cat, que ofereix les principals notícies del dia i continguts propis. Segons es va anunciar en el mateix diari el dia del llançament, "es tracta d'una aposta informativa i per la llengua catalana que ha estat present des que l'octubre del 1982 aquest diari va iniciar la publicació de l'edició impresa de Catalunya".

Des d'aquella data es publica el suplement Quadern, que, posteriorment, ha tingut la seva versió digital a elpais.com. "La nova oferta digital es basa en la llengua, en la seva genuïna funció comunicativa i és un reconeixement pràctic a la diversitat" s'explica en el diari amb motiu de la nova publicació.

El nou diari compta amb l'ajut d'un programa informàtic que fa la traducció automàtica i que és de la mateixa empresa que el que es fa servir per a la traducció de continguts de l'edició digital brasilera d'aquest diari. Com que el sistema de traducció automàtica és imperfecte, des de la mateixa redacció, un equip de correctors supervisa els textos abans que es publiquin en versió digital. Passa el mateix amb els continguts creats directament per a elpais.cat.

Elpais.cat vol posar un dels seus focus a Barcelona, en la línia de la bicapitalitat per la qual sempre ha apostat aquest diari, i ho vol fer amb una visió global. S'hi potenciaran l'opinió i els continguts culturals. En el seu desenvolupament futur també es projecta més atenció en les pràctiques esportives arrelades a Catalunya.

Elpais.cat és tant global com local. El 31% dels lectors catalans de diaris a Internet consulten l'edició digital d'EL PAÍS. Barcelona és la tercera ciutat del món amb un nombre més elevat de seguidors d'EL PAÍS a Facebook.

Un periodista de llarg rercorregut
Lluís Bassets (Barcelona, 1950) és periodista des de fa més de 40 anys. Actualment dirigeix l'edició catalana d'El País. Va ser director i fundador l'any 1980 del setmanari en català El Món. Dos anys després, amb la seva incorporació a El País i com a responsable de Cultura, va fundar i organitzar el suplement setmanal en català Quadern, que té ja 32 anys d'història.

Sota la seva direcció, El País va iniciar a l'octubre de 2014 la seva edició digital en català sota l’adreça elpais.cat. Ha exercit de corresponsal a Brussel·les i a París i actualment escriu dues columnes sobre política internacional a la setmana i sense periodicitat regular també comentaris sobre política catalana.
Ha publicat dos llibres de converses polítiques, el primer amb Javier Solana (Reivindicación de la política, 2010) i el segon amb Felipe González i Miquel Roca (¿Todavía podemos entendernos?, 2011), un assaig periodístic sobre les revoltes àrabs (L'any de la revolució, 2012) i, enguany dos assaigs més en català i de tema català: ‘Cinc minuts Abans de decidir’ (2013), sobre el procés sobiranista i ‘La gran vergonya. Ascens i caiguda de Jordi Pujol’. És membre del consell científic del Real Institut Elcano i de l'European Center on Foreign. 

Dins de