Vés al contingut principal

El Ministeri d'Ensenyament dels EAU visita la UAB

20 maig 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB rep en visita institucional la delegació del Ministeri d’Ensenyament dels Emirats Àrabs Units.

Visita Ministre d'Educació dels Emirats Àrabs

La Universitat Autònoma de Barcelona va rebre el passat 17 de maig la visita institucional de la delegació del Ministeri d’Ensenyament dels Emirats Àrabs Units (EAU), en el marc de la Conferència Global d’Ensenyament Superior de la UNESCO, que es va celebrar a Barcelona del 18 al 20 de maig.

L’objectiu de la visita va ser analitzar les actuals col·laboracions entre la UAB i les institucions d’ensenyament superior dels EAU, país que compleix 50 anys des de la seva independència. D’entre les àrees de cooperació, s’ha tractat la possibilitat de finançar programes d’aprenentatge de l’idioma àrab i de fomentar la mobilitat entre l’alumnat local i el de les universitats dels emirats.

Per part de la delegació àrab, es va rebre al subsecretari d’assumptes acadèmics, Dr. Mohammed Bin Ibrahim Almualla; al director de la Comissió d’Acreditació Acadèmica per a Educació Superior, Dr. Mohammed Yousef Baniyas, el subsecretari assistent de Patents i Qualitat, Dr. Hassan Almheiri, el Degà de la Facultat d’Enginyeria, Prof. Dr. Ahmed Alshamma’a, i l’Assistenta Executiva del Ministeri d’Ensenyament, Taif Alhosani. En aquesta visita es va poder comptar amb la participació del Rector de la UAB, Javier Lafuente; els doctors Ramon Vilanova i Albert Branchadell, director de l’Escola d’Enginyeria i degà de la Facultat de Traducció i Interpretació, i la professora d’àrab d’aquesta facultat, la Doctora Anna Gil, la directora de l’Àrea de Relacions Internacionals, la Katja Schustakowitz, i la tècnica de relacions institucionals-internacionals, la Montserrat Alegre.

En l’actualitat, estudiants de les facultats de Filosofia i Lletres i Humanitats, Traducció i Interpretació, Polítiques i Sociologia,  Ciències, Biociències i Enginyeria, realitzen mobilitats a la American University of Sharjah, una de les universitats més destacades dels Emirats Àrabs Units –tant per part de les institucions locals com pels rànquings acadèmics-, amb un perfil tècnic i internacional.

Dins de