Vés al contingut principal

El Mapa Infoparticipa guanya el premi Raga Internacional

23 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El projecte Infoparticipa, responsabilitat del grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, rebrà el premi Raga Internacional el proper 7 de desembre a Santiago de Xile.

Web del Mapa Infoparticipa

La Red Académica de Gobierno Abierto Internacional (RAGA) atorga el premi Raga Internacional per fomentar la generació d'espais de col·laboració a escala local, regional i global en el sector acadèmic i crear propostes d'obertura institucional i ciutadana, de transparència, d'accés a la informació i de rendició de comptes. Enguany l'entregarà al projecte Mapa Infoparticipa perquè és un exemple de bona pràctica a nivell iberoamericà, dins de l’àmbit de govern obert i sostenibilitat. La RAGA el considera "una pràctica que haurien de tenir en compte altres actors acadèmics nacionals i internacionals per desenvolupar accions inspirades en elles o millorades, per aconseguir un context de més obertura, col·laboració multiactoral i sostenibilitat regional".

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, un grup de recerca dirigit pel catedràtic del Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual, Armand Balsebre. Aquesta eina s'utilitza per analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans amb l'objectiu de fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. Els resultats de l'anàlisi s'introdueixen a la plataforma mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats georeferenciats en un mapa de Google, amb el percentatge que ha assolit cada web i la seva traducció en una tonalitat de color.

A partir del 2013, el LPCCP va impulsar el Segell Infoparticipa per premiar els ajuntaments amb el nombre d'indicadors positius més gran. Des de la creació d'aquesta distinció els resultats milloren respecte de l'edició anterior gràcies al fet que més ajuntaments obtenen el reconeixement.

Dins de