Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El dia de la Festa Major veniu a jugar a quidditch!

04 nov. 2016
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Només queden 6 dies per la Festa Major i no us podeu perdre totes les activitats que els diferents col•lectius d’estudiants organitzen arreu del campus. La FM és un dia ideal per a conèixer el funcionament dels col•lectius i participar a les seves activitats. Una d’aquestes activitats serà un partit d’exhibició del col•lectiu Quidditch Club.
Activitat del col·lectiu Quidditch Club a la FM
El dijous dia 10 a les 14:30 h podreu anar a la plaça de l’Acadèmia, el camp que es troba al costat de la parada de ferrocarrils, i gaudir d’un partit de quidditch muggle o quidditch de terra. Si us agrada el que veieu, podreu aprofitar per aprendre les regles del joc i jugar un partit vosaltres mateixos. El col·lectiu Quidditch Club va néixer el març del 2015 de la iniciativa de Marc Alcalà i des d’aquest any ja són un col·lectiu oficial a la universitat. Actualment, la UAB és l’única universitat de l’Estat que té un equip de quidditch i disposa de 14 membres compromesos.

El quidditch és un esport, encara no reconegut oficialment, que va néixer el 2005 als Estats Units i que poc a poc s’ha anat consolidant arreu d’Europa. És l’adaptació de l’esport fantàstic que es juga a la saga literària Harry Potter i, per aquesta raó, es caracteritza per la utilització d’elements propis dels llibres. Així, els jugadors es col·loquen una escombra entre les cames per tal de simular al màxim les condicions del joc a la ficció i utilitzen pilotes diferents: una que serveix per a eliminar els jugadors contraris i una per a marcar punts a les anelles. Igualment, també participa al joc un jugador que no pertany a cap dels dos equips i que té la funció d’snitch daurada. Aquest jugador va vestit de groc i porta una mitjó amb una pilota a dins com a cua. El partit finalitza quan un dels dos equips enxampa el mitjó. D’altra banda, el quidditch també ha adquirit elements d’altres esports, com ara del rugbi, l’handbol i el joc de matar.

El quidditch té un reglament internacional que es caracteritza per garantir la igualtat al camp en relació amb el gènere. Així, és obligatori que cada equip, format per 7 jugadors, no en tingui més de 4 del mateix gènere dins del camp. És important destacar que el gènere amb el qual un jugador se senti identificat és independent del seu sexe físic. En aquest sentit, el quidditch és un dels esports pioners a garantir la igualtat per a les dones i per al col·lectiu LGTBI. Tenint en compte el lema de la festa d’enguany, “Fora la LGTBIfòbia de la UAB”, el quidditch representa a la perfecció aquesta reivindicació.

Dins de