Vés al contingut principal

El Campus Ítaca celebra el seu vintè aniversari

17 nov. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Campus Ítaca, programa socioeducatiu que cada estiu porta estudiants de secundària a fer una estada a la UAB, ha arribat enguany a la seva vintena edició. La UAB celebrarà l'efemèride en un acte institucional el proper 22 de novembre en què serà presentat un estudi del grup de recerca ATLAS sobre els resultats d'aquest projecte. A més, les Beques Salari Ítaca (UAB-Santander) arriben a la seva tretzena edició.

Campus Ítaca

Durant els mesos de juny i juliol, centenars d'alumnes de tercer d'ESO que fan activitats pedagògiques i lúdiques al campus de Bellaterra acompanyats per membres de la comunitat universitària que els acompanyen com a monitors i que organitzen tallers i xerrades. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que està organitzada per la Fundació Autònoma Solidària i patrocinada pel Banc Santander, és incentivar els joves a continuar la seva formació un cop finalitzada l'etapa obligatòria.

El perfil d'alumnat al qual va dirigit el projecte és el d'estudiants amb bones capacitats per als estudis però que, per la seva situació socioeconòmica o per la manca de referents adults propers amb estudis superiors, es troben en una situació de desavantatge educatiu. A més d'animar-los a seguir estudiant, el Campus Ítaca vol esdevenir un espai de convivència entre els nois i noies procedents d'entorns socials diversos i potenciar l'ús del català com a llengua de comunicació.

L'acte de celebració d'aquest vintè aniversari tindrà lloc a les 12.30 h, a la sala d'actes del rectorat, i serà presidit pel rector de la UAB, Javier Lafuente. Començarà amb unes paraules de benvinguda a càrrec de la secretària general de la UAB, Esther Zapater, i dels representants de Santander Universidades: Matías Rodríguez, president de l'entitat; Susana García, directora de Santander Universidades Espanya; i José María García, director de Convenis y Mecenatge.

Seguidament, Angelina Sánchez, investigadora del grup ATLAS, presentarà l'informe realitzat pel grup de recerca, i la trobada continuarà amb una taula rodona titulada «Oportunitats per a l'èxit educatiu» que comptarà amb la participació de Neus Sanmartí, directora de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB entre 2002-2008; Anna Marbà, vicedegana de la Facultat de Ciències de l’Educació i col·laboradora del Campus Ítaca; Maria Antònia Parera, professora de l’Institut Can Jofresa; i Sergio Corral, exparticipant del Campus Ítaca i estudiant de quart curs del Grau en Traducció i Interpretació.

La UAB, a més, celebrarà la tretzena edició de les Beques Salari Ítaca (UAB-Santander) en un altre acte a la tarda en què seran lliurats els certificats dels beneficiaris i beneficiàries de les quatre darreres edicions d'aquests ajuts. Aquestes beques permeten seguir els estudis de grau amb un ingrés de 500 euros mensuals, a més de la gratuïtat a la matrícula.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Fi de la pobresa
  • Educació de qualitat

Dins de