Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El 27 de setembre, Elvira Dyangani Ose pronuncia la lliçó inaugural del curs a la UAB

21 set. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Elvira Dyangani Ose, directora del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), pronunciarà la lliçó inaugural del curs 2021-2022 de la UAB, titulada "Aquell personatge absent", a l'acte institucional que tindrà lloc el 27 de setembre, a les 12 h, a la sala d'actes del Rectorat. L'acte es realitzarà seguint les mesures de prevenció i de seguretat vigents establertes per les autoritats sanitàries i, per motius de limitació d'aforament, és necessari notificar l'assistència emplenant aquest formulari. A més, es podrà seguir la inauguració de curs en directe a través del canal de YouTube de la UAB.

Elvira Dyangani Ose

A l'acte, a més de la lliçó magistral de la directora del MACBA, hi haurà les intervencions institucionals del rector de la UAB, Javier Lafuente; la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat, Gemma Geis; el president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll; i l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón. La cerimònia comptarà també amb les actuacions musicals del grup Pink Lemon Valley i del cor de cambra de la UAB.

'Alumni' de la UAB

Dyangani Ose es va llicenciar en història de l'art a la UAB. Ha cursat estudis de doctorat a la Cornell Univeristy de Nova York i és professora del departament de cultures visuals de Goldsmiths. Va dirigir amb anterioritat la galeria The Showroom, a Londres. Forma part del consell assessor de la Tate Modern i és membre del Thought Council de la Fondazione Prada, on ha comissariat nombrosos projectes entre els que destaca Theaster Gates. True Value; Nástio osquito, T.T.T. Template Temples of Tenacity, i Betye Saar: Uneasy Dancer. Fins al 2018, va ser senior curator de Creative Time, on va dirigir la seva onzena edició del summit titulat De Archipiélagos y Otros Imaginarios. Estrategias Colectivas para Habitar el Mundo, entre altres projectes.

Va ser comissària de la vuitena Göteborg International Biennial for Contemporary Art (GIBCA 2015) i comissària d'art internacional a la Tate Modern (2011–2014), a més de, anteriorment, comissària al Centro Atlántico de Arte Moderno i al Centro Andaluz de Arte Contemporáneo, i directora artística dels Rencontres Picha de la Lubumbashi Biennial (2013). Els seus projectes curatorials són de caire multidisciplinar i estan dirigits a l'observació de la narració de la història com a experiència col·lectiva, la intervenció en l'espai públic i la recuperació de narratives i epistemologies no occidentals,  incloent: A Story Within A Story... (2015), Ibrahim El-Salahi: A Visionary Modernist (2013), Across the Board (2012–2014), Carrie Mae Weems: Social Studies (2010), Arte Invisible (2009, 2010) i Olvida Quién Soy/Erase Me From Who I Am (2006). Com a especialista en art africà contemporani, a més, ha impartit seminaris i participat en cicles de conferències vinculats a la producció artística i la cultura contemporània africanes.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de