Vés al contingut principal

Dolores Rexachs, investida honoris causa per la Universidad Nacional de la Plata

28 juny 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La professora del Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius Dolores Rexachs ha estat investida doctora honoris causa per la Universidad Nacional de la Plata, a Argentina.

Dolores Rexachs

La Universidad Nacional de la Plata ha distingit amb el títol doctora honoris causa la investigadora del Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius de la UAB Dolores Rexachs, per les seves valuoses aportacions en el camp de la informàtica. L'acte, celebrat on line el passat 22 de juny, es va desenvolupar en el marc de l'obertura de les IX Jornades de Cloud Computing, Big Data & Emergent Topics de la universitat argentina.

La professora Dolores Rexachs forma part del grup de recerca High Performance Computing for Efficient Applications and Simulation (HPC4EAS) del Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius de la Universitat Autònoma de Barcelona. També és Professor Visitant de la Universidad Nacional de la Plata, de la Universidad Nacional de San Luis (Argentina) i de la Universidad Nacional de Asunción (Paraguai).

Quant a la seva formació, va obtenir la Llicenciatura i Doctorat en Informàtica per la UAB, el 1981 i 1988 respectivament, i la Llicenciatura en Pedagogia (UAB) el 2008. Des de 1981 participa en projectes de recerca en les àrees d'arquitectura de computadors paral·lels; predicció del rendiment i gestió eficaç de recursos en sistemes Cluster i Cloud; arquitectura dels sistemes d'entrada / sortida paral·lela; així com Tolerància a Fallades en computadors paral·lels i Sistemes Intel·ligents orientats a serveis de salut.

Rexachs ha participat com a membre de diferents comitès internacionals (PPAM, ISAT, ISPA, ADVCOMP, SIESC, LAWCC, COMTEL, JCC, CACIC, Europar) i en comitès editorials (IJoPM, TE&ET, Enseñanza y Aprendizaje de Ingeniería de Computadores, Journal of Computer Science and Technology (JCS&T)). A més ha dirigit 15 tesis de màster i 12 tesis doctorals i ha publicat més de 180 treballs en revistes científiques i conferències rellevants en el camp de l'arquitectura de computadors i els sistemes intel·ligents orientats a serveis de salut.

Entre les distincions que ha rebut la professora de l'Escola d'Enginyeria de la UAB destaquen el Premi Extraordinari de Llicenciatura en Informàtica, el Premi Extraordinari de Llicenciatura en Pedagogia, així com el Best Paper Award per les publicacions An Analytical Model to Evaluate the Response Capacity of Emergency Departments in Extreme Situations a The Seventh International Conference on Advances in System Simulation (SIMUL 2015), i On the Calibration, Verification and Validation of an Agent-Based Model of the HPC Input / Output System a la Eleventh International Conference on Advances in System Simulation (SIMUL 2019).

Dins de