Vés al contingut principal

Declaració de l'Equip de Govern de la UAB en suport de les dones iranianes

15 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’Equip de Govern de la UAB, que ja es va sumar a la declaració de la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya, reafirma el seu suport a les dones iranianes, a favor dels seus drets i llibertats i contra les violències que pateixen.

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

En aquest sentit, volem expressar: 

  1. La condemna de l’assassinat de la jove Jina Amini, morta en mans de la policia després de ser detinguda per no portar el vel de manera correcta.
  2. El rebuig enèrgic de l’ús generalitzat i desproporcionat de la força contra les persones manifestants per part de les forces de seguretat iranianes, i la solidaritat amb les joves iranianes que lideren les protestes malgrat les repercussions a què s’enfronten.
  3. El ple suport a la lluita de les dones iranianes i del poble iranià per les seves llibertats i els seus drets, i per aconseguir un país democràtic que respecti els drets humans i les llibertats fonamentals.
  4. La solidaritat amb les dones del món que pateixen violències pel fet de ser dones, i la condemna de qualsevol legislació que estableixi normes que atemptin contra la llibertat de les dones de vestir i viure lliurement.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Reducció de les desigualtats
  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Igualtat de gènere

Dins de