Vés al contingut principal

Comunicat de la UAB

20 set. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Nota informativa de l’Equip de Govern de la UAB davant dels fets ocorreguts durant la matinada del 18 de setembre al campus de la UAB.

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

L'Equip de Govern de la UAB expressa la seva condemna més ferma davant de la botellada organitzada a través de les xarxes socials que es va convocar la matinada del 18 de setembre al campus de la UAB i que, a més d'agrupar a milers de joves, va derivar en actes incívics i robatoris, i va deixar un campus molt brut i amb diverses destrosses.

Considerem que és una actitud totalment incívica i irresponsable, tant per part dels anònims convocants com dels milers de joves de diversos punts de la comarca que hi van assistir. És un comportament encara més irresponsable ateses les actuals circumstàncies de pandèmia de la COVID-19.

Des d’aquest Equip de Govern es van prendre mesures preventives tant bon punt es va començar a conèixer la magnitud de la convocatòria, afavorida per la transmissió via xarxes socials. Es van posar en marxa els dispositius propis de controls, amb la mobilització de més personal de seguretat privada de la universitat i es va avisar als Mossos d’Esquadra i a la policia local de Cerdanyola del Vallès per tal que intentessin tancar els accessos al campus.

Malauradament, el fet que el campus de la UAB sigui totalment obert i amb molts punts d’accés van fer impossible que s’impedís la concentració de milers de joves en diversos punts del campus. Davant de tots aquests fets hem encetat una reflexió profunda amb les diverses autoritats públiques per intentar prevenir i evitar fets semblants en el futur.

Volem reiterar que una institució universitària és, i ha de seguir sent, un lloc on es formi als seus estudiants, on s’investigui, on es treballi i, en definitiva, un lloc per al benefici i el progrés de tota la societat; i en cap cas, un lloc d’oci descontrolat i potencialment perillós. És la nostra voluntat que continuï sent així. A més, és imprescindible garantir les normes de convivència i de respecte per a les persones que viuen al campus i per al veïnat de la zona. Però no és només responsabilitat nostra fer-ho possible, també necessitem la implicació i el compromís de tots els agents socials.

Els actes de la matinada del 18 de setembre no es poden repetir. No és just per aquesta universitat ni per cap dels membres que hi viuen i hi treballen però, sobretot, no és just per a la nostra societat ni per al nostre país.

Dins de