Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Comença el 12è Programa de Generació d'Idees que vol combatre els efectes dels microplàstics

20 set. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Aquest dilluns, 20 de setembre, s'ha donat el tret de sortida al programa d'emprenedoria de la UAB i del Parc de Recerca UAB amb totes les places completes. Aquesta 12a edició del Generació d'Idees està dedicada als microplàstics i vol generar projectes d'innovació per millorar els mètodes d’anàlisi i per reduir-ne l’ús.

 

 

Comença el 12è Programa de Generació d'Idees que vol combatre els efectes dels microplàstics

Encara manca molta informació sobre els efectes dels microplàstics en els éssers vius, per la qual cosa és important desenvolupar nous mètodes d'anàlisi i estudi de la seva presència en el medi ambient i en els organismes, així com propostes per reduir-ne l'ús. Aquesta 12a edició del Programa Generació d’Idees vol generar projectes d’innovació que puguin contribuir a localitzar, avaluar i gestionar la seva presència en diversos entorns.

Aquest serà l’objectiu principal dels 25 participants del programa, participants que provenen de centres de recerca ubicats al Campus de la UAB, però també d’altres universitats i centres d’investigació, i algunes persones del sector empresarial.

Diferents empreses i entitats han presentat els seus reptes relacionats amb els microplàstics, que els participants intentaran resoldre per mitjà de solucions i projectes d'innovació interdisciplinaris.

El Programa, que es desenvoluparà entre els mesos de setembre i desembre, està plantejat per fases i tindrà un format híbrid. Aquest dilluns, 20 de setembre, s’ha iniciat la primera fase, la de formació en línia. Després de la presentació dels participants i dels reptes, per part de les empreses i entitats, fins al 23 de setembre s’han organitzat diferents formacions introductòries a metodologies de Design Thinking i Lean Start Up, sessions sobre finançament o per aprendre a crear presentacions d'impacte.

A continuació, començarà la fase de mentoring, durant la qual a cada equip se li assignarà un mentor expert que, durant vuit setmanes, els ajudarà a validar els projectes. Una vegada validada la idea, els participants podran crear els prototips. De l’11 de novembre al 10 de desembre serà la fase de prototipatge als UAB Open Labs, els laboratoris d’innovació oberta de la universitat. Finalment, el 16 de desembre, tindrà lloc la presentació final dels projectes davant d’un jurat expert en idees de negoci.

Aquesta edició compta amb el patrocini de Quadpack, d'Agbar i de l'Ajuntament de Sant Cugat; i el suport de Catalunya Emprèn i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Dins de