Sala de premsa

Com reduir l’impacte mediambiental de l’ús de les mascaretes

Impacte mascaretes

Arrel d’un comunicat sobre les conseqüències ambientals de l’ús de les mascaretes, el programa de voluntariat de medi ambient de la FAS ha creat una infografia amb unes recomanacions.

19/03/2020

Membres de l’organització Oceans Asia han trobat milers de mascaretes utilitzades en unes illes deshabitades entre Hong Kong i Lantau. Es tracta d’una de les primeres conseqüències medioambientals que provoca el Covid-19. El fundador de Oceans Asia, Gary Stokes ha explicat en un vídeo la preocupació per la situació.

Davant d’aquesta situació i pel desenvolupament que s’està donant al nostre territori, des del voluntariat de medi ambient de la FAS es vol conscienciar i intentar que això també acabi passant aquí massivament:

Es donen tres consells per evitar un fet que perjudicaria de forma severa el mediambient:

-En primer lloc, utilitza mascareta només si veritablement ho necessites. Això vol dir que cal que cal informar-se en fonts contrastades sobre les situacions en què realment són necessàries. Així es podrà evitar generar els residus que provoquen les mascaretes.

-Per altra banda, assegura’t de rebutjar la teva mascareta en un recipient o bossa tancada. Les mascaretes són un residu sanitari amb una classificació i tractament específics per convertir-se en material infecciós. Han d’anar al contenidor de la resta.

Finalment, participa conscienciant a més persones sobre les greus conseqüències mediambientals que deriva l’ús de mascaretes amb l’objectiu d’actuar a un nivell més ampli i  que així pugui ser més efectiu.

Consells per reduir l'impacte mediambiental