Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Científics d'arreu del món debaten problemes no resolts sobre soroll

02 jul. 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Les fluctuacions a l'atzar són un tema interdisciplinari estudiat per alguns dels millors científics. Del 13 al 17 de juliol, investigadors d'arreu del món debatran sobre soroll, fluctuacions i variabilitat a UAB Casa Convalescència. Ferran Sancho i Emilio Lora-Tamayo inauguraran la trobada.
UPoN
Del 13 al 17 de juliol, UAB Casa Convalescència (C. Sant Antoni Maria Claret, 171. Barcelona) acollirà el "7th International Conference on Unsolved Problems on Noise (UPoN 2015)", que tractarà sobre soroll, fluctuacions i variabilitat en àmbits com la física, la biologia, l'enginyeria o l'economia. La trobada està organitzada pel Departament d'Enginyeria Electrònica de la UAB.

El soroll és cada cop més útil per assolir una comprensió profunda dels sistemes (físics, biològics, financers...). Des de 1996, s'organitza el congrés UPoN com a fòrum de discussió entre investigadors de diferents àmbits que treballen en l'ús del soroll, les fluctuacions i la variabilitat, per tal que plantegin problemes que es resisteixen a ser solucionats.

La inauguració del congrés tindrà lloc el 13 de juliol, a les 9 h. Hi intervindran el rector de la UAB, Ferran Sancho, i el president del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Emilio Lora-Tamayo.

Pel que fa a les ponències del congrés, tractaran sobre temes molt diversos i han estat agrupades en nou blocs: reptes teòrics en soroll i fluctuacions, soroll quàntic i coherència, fluctuacions en materials i dispositius, fluctuacions als sistemes biològics, soroll en circuits i sistemes complexos i no lineals, fluctuacions en econofísica i mercats financers, aplicacions del soroll, fronteres experimentals del soroll i les fluctuacions i un bloc sobre altres temes com ara les previsions meteorològiques o de terratrèmols. Per afavorir la interacció entre diferents disciplines, no hi haurà sessions paral·leles.

Dins de