Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Campanya de micromecenatge per investigar sobre plaguicides i càncer de pàncrees

07 gen. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Un projecte de l'IMIM i la UAB per analitzar si determinats plaguicides i altres tòxics ambientals contribueixen a l’aparició del càncer de pàncrees ha estat escollit per la Plataforma Precipita per cercar finançament a través del micromecenatge o crowdfunding.
Logotip de la plataforma de crowfunding Precipita
El projecte seleccionat el durà a terme el grup de recerca en Epidemiologia Clínica i Molecular del Càncer, dirigit pel professor del Departament de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia de la UAB Miquel Porta, expert en medicina preventiva i salut pública.

El càncer de pàncrees és la quarta causa de mort per càncer a Espanya: per ell moren 6.026 persones cada any. Sovint els pacients són diagnosticats en un estadi avançat. La supervivència als 5 anys (<5%) és la més baixa entre els 10 càncers més habituals. El consum de tabac, l'obesitat i la diabetis són causes del càncer de pàncrees, però no estan presents en la majoria dels pacients.
 
Els investigadors analitzaran els nivells o concentracions de plaguicides i altres tòxics a la sang de 1.533 participants a l'European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC): 513 persones que van desenvolupar aquesta malaltia (casos) i 1.020 persones amb característiques sociodemogràfiques similars que no van desenvolupar aquest càncer (controls). La hipòtesi científica és que les concentracions d'alguns tòxics seran significativament superiors en els casos que en els controls.
 
Més informació sobre el projecte

Dins de