Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Arriba "Harket", espectacle de ciència ficció amb dansa, teatre i "vídeo-mapping"

17 abr. 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La Sala Teatre de la UAB acollirà el dimecres, 22 d'abril, a les 13.30 hores, l'original espectacle "Harket [Protocolo]", que protagonitza una jove que estarà en un búnquer un any i mig quan, en principi, havia d'estar 1 mes, i establirà una relació especial amb un sistema d'intel·ligència artificial.
Harket

HARKET [PROTOCOLO] és quelcom més que un espectacle interdisciplinari en el qual la dansa, el teatre, l’humor, la música, el disseny i el “vídeo-mapping” interactuen en la posada en escena de l’espectacle. És també un projecte transmèdia que té la seva extensió a la xarxa a través de blogs i xarxes socials en què l’espectador pot expandir la seva experiència abans d’entrar a la sala o després, una vegada arriba a casa.

Els personatges protagonistes són Cristina Harket, filla del desaparegut professor Pol Harket i Mateu, responsable màxim del projecte HARKET [PROTOCOLO] de la Universitat Politècnica de Catalunya. Seleccionada entre 35 voluntaris per a realitzar la prova de supervivència d’un mes en el búnquer, hi va ingressar el 6 de gener de 2010 a les 00.00 h, aplicant el protocol sota el model de simulació. L’estància prevista era d’un mes, però una errada en el sistema d’intel·ligència artificial MAP#2 que controlava la totalitat del búnquer, va fer que no s’obrissin les portes del mateix en el moment estimat. 

L'altre personatge que apareix a l'espectacle és MAP#2, un sistema d’intel·ligència artificial desenvolupat a Barcelona per un equip d’investigació de la UPC, coordinat pel professor Pol Harket i Mateu. La seva missió és vetllar per la seguretat dels habitants d’un búnquer construït per a emprar davant la possibilitat d’un desastre o una amenaça a l’exterior. La interfície principal d’accés funciona mitjançant un software de reconeixement de la veu. El software consta d’avançats sistemes de comprensió cognitiva i aprenentatge emocional, de manera que sigui més fàcil la integració de MAP#2 en la vida quotidiana dels MAP#2.

El text i direcció de l'espectacle és de Juan Pablo Mendiola, i compta amb la interpretació i coreografia de Cristina Fernández (Cristina Harket) i del mateix Juan Pablo Mendiola (com a veu de Map#2).

La intenció d’aquest cicle, el Cicle Artefacte, és programar espectacles professionals per a la comunitat universitària, i promoure l'originalitat del format com a criteri primordial. 

Durada de l'espectacle: 70 min

http://panicmap.com/cia/harket/espectaculo/

Dins de