Vés al contingut principal

Ana Sánchez, de la UAB, guanya la final del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts

20 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Ana Sánchez Cano, alumna del programa de doctorat en Biotecnologia, com a representant de la UAB, ha guanyat la final del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts, que ha tingut lloc el 22 de juny a Barcelona, davant els representants de la resta d'universitats. En la competició, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, s'hi han presentat 125 doctorands de tot Catalunya.

La representant de la UAB ha guanyat el concurs
Font: @fundaciorecerca (Twitter)

Ana Sánchez Cano, com a representant de la UAB, ha guanyat la final del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts, celebrada el 22 de juny, a l’Auditori Movistar Centre de Barcelona. La competició ha estat organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i 12 universitats catalanes, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. En aquesta final han competit els representants de la resta d'universitats de tot Catalunya. Sánchez Cano ha guanyat amb la presentació de la tesi “Pensa en blau per prevenir pandèmies”, dedicada a l’ús de cèl·lules sintètiques per millorar el control de la grip.

S'han atorgat tres premis a les millors presentacions, de 3.000, 2.000 i 1.000 euros, respectivament. El segon premi d’aquest concurs ha estat per Anna Alfocea, doctoranda de la Universitat de Barcelona (UB), amb la presentació “Desenvolupament i avaluació de ciments de fosfat de magnesi mitjançant l’ús de subproductes i residus industrials”. El premi del públic ha recaigut en Ana Cristina Reguera, de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), per l’explicació de tesi “Efecto mariposa: del endosoma a la obesidad”.

Els 12 finalistes (8 dones i 4 homes) havien superat prèviament les proves classificatòries prèvies i finals de les seves universitats, en les quals han participat 125 concursants.

La fase prèvia

La representant de la UAB va obtenir el primer premi en la final que es va celebrar el 19 de maig a la sala Carles Perelló de l'Escola de Doctorat de la UAB i que es va retransmetre pel canal de YouTube de la UABAna Sánchez, alumna del programa de doctorat en Biotecnologia, fa la seva tesi sobre com les cèl·lules sintètiques poden millorar el control de pandèmies de grip i va rebre el premi de 800 euros. 

El segon premi de jurat, dotat amb 500 euros va ser per a Bruno Rodríguez Meana, doctorand de Neurociències, per la presentació del seu treball, que investiga els elèctrodes neurals basats en grafè per al control de neuropròtesis.

El premi del públic, dotat amb 200 euros, va ser per a Judith Sánchez Ventura, que investiga sobre la plasticitat o estabilitat del sistema nerviós en el programa de doctorat en Neurociències.

Junt amb els tres guanyadors hi van presentar els seus treballs Yron Joseph Manaig (Producció Animal), Raül Ramos Fernández (Dret), Marta Alcaina Hernando (Química), Luis Gerardo Alcalá González (Medicina), Laura Balagué Dobón (Bioinformàtica), Vasiliki Barou (Biologia i Biotecnologia Vegetal) i María do Campo Bayón (Traducció).

 

Dins de