Sala de premsa

A la matrícula, marca la casella pel Fons de Solidaritat

Marca en la teva matrícula la casella per la cooperació al desenvolupament

L'estudiantat de l'Autònoma podeu al matricular-vos fer un donatiu de 15 euros al Fons de Solidaritat de la UAB el qual finança projectes de cooperació a països del Sud i d'educació per a la Justícia Global promoguts per la mateixa comunitat universitària. 

23/07/2020

A l'hora de formalitzar la matrícula per al curs vinent es pot marcar la casella per fer un donatiu de 15 € que es destinaran a projectes de cooperació per al desenvolupament a països del sud o a accions d'educació per a la Justícia Global al campus de la universitat. El Fons de Solidaritat de la UAB, amb més de 25 anys d'existència, recull els donatius que posteriorment s'assignen als projectes que proposen professorat i estudiants. Els projectes, promoguts per membres de la mateixa comunitat universitària, es tracten d'accions de formació, recerca, assessorament tècnic i aliances estratègiques interuniversitàries en els àmbits de la salut, la justícia ambiental, les migracions i la igualtat de gènere a països com Uganda, Mèxic, Vietnam, Cuba, Mali, Tunísia, Senegal, Xile, Equador, Brasil, Líban, Colòmbia, Marroc o Uruguai. En aquest enllaç trobeu tota la informació dels projectes i accions que s'han dut a terme.

La campanya del 0,7% es va iniciar a la UAB el 1994. En consonància amb el moviment pel 0,7%, que promovia la cooperació i la solidaritat amb els països del sud, el claustre de la universitat va decidir sumar-se a la iniciativa i destinar una part del pressupost a accions de cooperació per al desenvolupament. El Fons, a més, es nodreix de les aportacions de PAS i PDI, que fa donatius de forma contínua.

La FAS gestionem el Fons de Solidaritat a través de l'Àrea de Cooperació i EpJG. Cada any, obrim convocatòries a les quals el personal docent i investigador i l’alumnat de màster i doctorat poden presentar els seus projectes, d’entre els quals sorgiran les iniciatives seleccionades on es destinaran els fons recaptats amb les donacions.

Si sou estudiants de la UAB, us animem a marcar la casella de solidaritat i fer l’aportació de 15 € per al Fons de Solidaritat de la UAB.