La festa major alternativa acaba sense danys personals però amb greus danys per al campus
La festa major alternativa acaba sense danys personals però amb greus danys per al campus de la UAB 06.11.2009 Institucional  -  La festa major alternativa, no autoritzada pels òrgans de govern de la UAB, va transcórrer ahir, 5 de novembre, des de mig matí fins a altes hores de la matinada. No es va produir cap tipus de dany personal però el campus ha sofert nombrosos desperfectes i ha quedat molt ple de brutícia. La festa celebrada ahir ha provocat un greu cost econòmic i mediambiental a més d'importants dificultats de mobilitat i d'un gran risc sanitari i de seguretat, problemes que es volien evitar amb la suspensió oficial i el replantejament de la festa major que s'havia decidit institucionalment.

La festa s'ha celebrat sense autorització i amb molta menys participació que en edicions anteriors. Es calcula que, en el moment de màxima afluència de públic, hi havia 8.000 persones a la festa (l'any passat van assistir-hi 30.000 persones i s'hi van aplegar fins a 20.000 simultàniament) repartits entre la Plaça Cívica, la Rambla Nord, l'espai situat davant de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General i l'esplanada situada entre el Rectorat i l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat. La jornada lectiva es va desenvolupar amb normalitat amb una disminució progressiva de l'assistència a les classes a mesura que avançava la jornada.

Els impulsors de la festa van assumir la majoria dels aspectes organitzatius però s'han desentès de la neteja i de la cura dels espais. Així doncs, aquest matí, al campus de la UAB, s'hi troba una gran acumulació de brutícia, una forta olor desagradable i diversos desperfectes a les instal·lacions.

Pel que fa a la brutícia, destaca el fet que, amb una afluència menor de persones que a les festes oficials dels anys anteriors, s'ha generat una quantitat de residus quantitativament semblant i qualitativament pitjor: la brutícia està més escampada pel campus i, entre els residus, hi ha grans quantitats de vidre i llaunes, materials que estaven restringits els altres anys i que generen problemes de seguretat i mediambientals. Entre els desperfectes, destaquen els fanals i les papereres trencades, les taules destrossades, els vidres trencats i les pintades a les parets. Els serveis de manteniment de la UAB s'ocuparan de la neteja i la reparació del campus, que generarà una important despesa econòmica per a la Universitat.

La UAB va seguir, en tot moment, les indicacions facilitades per la Direcció General de Seguretat i per la Conselleria de Salut de la Generalitat per tal de minimitzar els problemes originats per la festa. El Servei Assistencial de Salut va reforçar el seu servei a la tarda per poder atendre possibles incidències i va posar en marxa un dispositiu d'emergència durant tota la nit. També es van reforçar els serveis de seguretat del campus.

Des de l'Equip de Govern de la UAB, tal i com ja s'ha expressat anteriorment, se segueix apostant per la creació d'una comissió que faci propostes de cara a elaborar un nou model de festa major que permeti a la comunitat universitària gaudir d'un dia lúdic i cultural que transmeti els valors propis d'una universitat.

Més informació
Imatges de la Festa Major alternativa 2009: el dia després
Festa major alternativa 2009: vídeo del dia després
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona