Analitzen com es tracta l'educaciˇ per a la pau a secundÓria
Escola de Cultura de Pau 24.01.2013 Divulgaciˇ  -  L'Institut CatalÓ Internacional per la Pau (ICIP) presenta un informe sobre com es tracten els temes relacionats amb la pau a tots els llibres de text de ciŔncies socials en catalÓ per a quart d'Educaciˇ SecundÓria Obligat˛ria (ESO) i que ha comptat amb la participaciˇ d'investigadors de l'Escola de Cultura de Pau (ECP) de la UAB. L'acte de presentaciˇ tindrÓ lloc el proper 26 de gener, a les 10 h, a la sala de les cotxeres del Palau Robert (Passeig de GrÓcia, 107. Barcelona).

La jornada comenšarÓ a les 10 h amb les intervencions de Tica Font, directora de l'ICIP, i Jaume Botey, professor de la UAB. A les 10,30 h, MÝriam Acebillo i CÚcile Barbeito, investigadores de l'ECP, exposaran les observacions realitzades a l'informe. A les 11 h, Gemma Tribˇ, professora de la UB, pronunciarÓ la ponŔncia "El perquŔ de tot plegat: didÓctica de la hist˛ria i educaciˇ per la pau". L'acte continuarÓ a les 12 h amb un debat obert a tots els assistents. Per participar-hi, cal enviar un correu a l'adreša activitats.icip@gencat.cat.

S'han analitzat els set llibres editats entre 2008 i 2011. L'informe ha estat elaborat per un equip format per historiadors, professors d'hist˛ria de secundÓria, investigadors de l'ECP i una coordinadora de l'ICIP.

L'estudi s'ha centrat en sis temes: conflicte social i pobresa; democrÓcia i drets humans; pau, violŔncia, conflicte; gŔnere; diversitat; i medi ambient. Ha detectat algunes mancances com ara un excessiu eurocentrisme en qŘestions com els processos de descolonitzaciˇ, poca transversalitat de la perspectiva de gŔnere o una informaciˇ insuficient sobre les causes i conseqŘŔncies dels conflictes. Es fan tambÚ algunes recomanacions tant referents als continguts com al mŔtode docent.

MÚs informaciˇ
Escola de Cultura de Pau
AnÓlisi dels llibres de text de ciŔncies socials des d'una perspectiva de pau (quart d'ESO, 2008-2011)
Anar a NotÝcies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges mÚs informaciˇ
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona