El CVC crearà un laboratori viu a Sant Cugat
06.02.2014 Investigar  -  La UAB, el Centre de Visió per Computador i l’Ajuntament de Sant Cugat han signat un conveni de col·laboració que permetrà la creació d’un laboratori viu basat en l’aplicació de noves tecnologies de visió: el Volpelleres Library Living Lab (VL3). La iniciativa ha estat promoguda per l’Associació de Veïns del Barri de Volpelleres i el CVC i suposarà la participació de l’usuari en el procés d’innovació i recerca que hi duran a terme els investigadors del Centre.

El projecte és un exponent de la política estratègica del CVC i la UAB de fomentar l’ecosistema d’innovació entorn de l’agregat UAB-CEI (Campus d’Excel·lència Internacional). Aquesta estratègia promou polítiques actives d’aproximació de la recerca d’excel·lència al territori, en línia dels reptes socials exposats als programes d’R+D+I catalans i europeus.

L'objectiu del projecte és generar un impacte positiu en la ciutadania amb la implementació d'una incubadora de serveis tecnològics a la biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori. El Volpelleres Library Living Lab  (VL3) permetrà als usuaris de la biblioteca projectar el seu desenvolupament cultural i artístic a través de maneres innovadores de creativitat, aprofundir en la formació personal dintre d’un entorn amb un alt potencial educatiu no reglat i gaudir d’un nou espai lúdic basat en la tecnologia dins d’un context cultural. Serà un espai on l’aplicació de noves tecnologies basades en la visió permetrà crear noves formes d’interacció entre el lector i el llibre i entre diferents lectors, podent personalitzar l’experiència de lectura, compartir-la amb altres usuaris i enriquir-la. El VLno s’ha d’entendre com un projecte tancat sinó com un punt de partida, un espai de proves que ha de poder servir com a model per a iniciatives futures.

La iniciativa suposa la integració natural de l’usuari dintre del procés d’innovació, ajudant al canvi de consciència ciutadana sobre el paper rellevant de la innovació en el nou paradigma de la societat i el valor de la contribució de cada individu perquè aquest canvi tingui lloc. El paper de la ciutadania, en aquest cas els veïns de Volpelleres, és fonamental ja que són ells qui detectaran i exposaran quins són els seus requeriments i necessitats reals, participant d’aquesta manera del procés mitjançant el testeig de diferents tecnologies aplicades a solucionar aquestes necessitats.

Algunes de les tasques del CVC com a líder del projecte en la implementació del Volpelleres Library Living Lab són la de garantir el correcte desenvolupament del laboratori, gestionar el grup de treball permanent, canalitzar interessos de la iniciativa i proveir de manera continuada de contingut d’alt valor afegit al projecte, així com proporcionar la formació necessària per als esdeveniments i per al personal.

En l’acte de signatura del conveni han participat en representació de les tres entitats Ferran Sancho, rector de la Universitat, Josep Lladós, director del CVC i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat.
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona