Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Recerca de l'Esport UAB

La UAB ha acollit als estudiants internacionals de la 7a edició del Màster en Estudis Olímpics.

27 set. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Durant una setmana, 22 alumnes de 16 països i 4 continents han estat cursant, presencialment o per videoconferència, el mòdul dedicat a mitjans de comunicació i comercialització del Màster internacional en Estudis Olímpics, coordinat pel Dr. Emilio Fernández Peña.

Alumnes del Master of Arts in Olympic Studies

Del 6 al 11 de setembre, els estudiants han aprofundit, de la mà de professorat expert, sobre la influència dels mitjans i la comercialització en el Moviment Olímpic, adquirint una visió crítica de les estratègies comercials i dels mitjans del COI, els comitès organitzadors i els patrocinadors del programa TOP, així com l’impacte dels nous mitjans en les relacions entre el Moviment Olímpic, els mitjans i els consumidors.

L’equip docent ha estat encapçalat pel doctor Emilio Fernández Peña, director de l’Institut de Recerca de l’Esport i del Centre d’Estudis Olímpics de la UAB. També han participat com a docents el Dr. Andrew Billings, director executiu del programa en comunicació esportiva, periodisme i mitjans creatius de la Universitat d’Alabama (Estats Units), Jose Ramon Diez, realitzador televisiu de 10 cerimònies d’apertura i clausura dels Jocs Olímpics, i Aino Hiisku, Gestora d’activació de drets de màrqueting del Comitè Olímpic Internacional.

Durant l’estada, l’alumnat va poder gaudir d’una visita al Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona i a les instal·lacions olímpiques dels Jocs de Barcelona’92, i van poder tenir l’experiència pràctica d’una producció televisió d’una prova olímpica - el tennis taula – en des dels platons audiovisuals de la Facultat de Ciències de la Comunicació, de la mà del productor televisiu Jose Ramón Diez.

La UAB es sòcia del Màster en Estudis Avançats en Estudis Olímpics, a través del Centre d’Estudis Olímpics, vinculat a l’Institut. Es tracta d’un programa internacional part-time especialitzat en estudis olímpics, organitzat en sis mòduls, de sis dies cadascun i una tesi.

El programa l’ha desenvolupat una xarxa de prestigioses universitats, que apleguen la Universitat Alemanya d’Esports de Colònia, la Universitat de Mainz, la Universitat de Loughborough, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Lió. El Centre d’Estudis Olímpics del COI ha contribuït al desenvolupament del projecte acadèmic.

Dins de