Vés al contingut principal

La Dra. Evelyn Rios Valdés s'incorpora com a investigadora convidada Margarita Salas

22 feb. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Durant la seva estada de dos anys, Evelyn desenvoluparà la seva activitat de recerca i docència en el marc del Grup d’Estudis en Psicologia de l’Esport i l’Activitat Física (GEPE-UAB) i el Departament d'Expressió Musical, Plàstica i Corporal, sota el tutoratge de la Dra. Maria Prat Grau.

Evelyn Rios

L'estada postdoctoral a la UAB és de gran importància per enfortir els meus coneixements, aprendre formes diferents de fer recerca, adquirir més competències i preparació per a l'acreditació en docència universitària.

Evelyn Rios Valdés és llicenciada en Educació Física per la Universitat Catòlica Silva Henríquez (Xile), Màster Universitari en Activitat Motriu i Educació i Doctora en Activitat Física, Educació Física i Esport per la Universitat de Barcelona (INEFC).

La seva tesis doctoral, titulada La Capoeira como herramienta pedagógica en la Educación Física. Un estudio de caso sobre la formación permanente del profesorado, tenia com a tema central el procés formatiu permanent del professorat. Va ser dirigida per les Dres. Mercè Mateu Serra i Susanna Soler Prat, en el marc del Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i de l'Esport (GISEAFE).

Durant la seva estada a l’Institut, Evelyn vol aprofundir sobre les línies emergents del treball de doctorat en l’àmbit de l’educació intercultural, la coeducació i la perspectiva de gènere. Aquest treball es desenvoluparà en el marc del grup consolidat de recerca, Grup d’Estudis en Psicologia de l’Esport de la UAB, amb el tutoratge de la Dra. Maria Prat. Aquest context facilitarà l’intercanvi mutu de coneixements.

El Grup d'Estudis en Psicologia de l'Esport i l'Activitat Física (GEPE), és un grup consolidat (2017SGR0751), amb trajectòria pionera en l'àmbit de la psicologia de l'esport. Està coordinat per la Dra. Carme Viladrich. Les línies de recerca versen sobre els valors i promoció d'estil de vida, la carrera esportiva y la motivació i emocions en l’esport.

L'estada està finançada a través de la convocatòria per a la requalificació del sistema universitari espanyol del Ministeri d'Universitats, que té com a objectiu de potenciar la internacionalització de joves doctors, fomentar la mobilitat del professorat i atreure talent internacional. En particular, els ajuts Margarita Salas per a la formació de joves doctors a través de contractes per realitzar estades en altres universitats.

Dins de