Vés al contingut principal

Col·laboració amb el Pla d’Acció de Kazan de la UNESCO per l’esport i el desenvolupament sostenible

05 oct. 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’Institut de Recerca de l’Esport de la UAB participa en el Grup d’Assessorament Català de l’acció cinquena del Pla d’Acció de Kazan de la UNESCO, assumida pel govern de Catalunya. El projecte té com objectiu potenciar l’esport com a motor del desenvolupament sostenible i la pau.

Acció 5 Pla d'Acció Kazan

L’acció cinquena del Pla d’Acció Kazan té com objectiu construir un mecanisme d’intercanvi d’informació internacional sobre polítiques públiques d’esport i activitat física. El pla de treball s’estructura en tres fases. En una primera fase, es preveu la creació d’una base de dades sobre polítiques públiques esportives; en la segona fase es crearà un observatori internacional sobre polítiques públiques d’esport per al desenvolupament; i en una tercera fase es celebrarà el segon Congrés Esport i Cooperació internacional.

El grup d’assessorament català està format per representants de centres universitaris que treballen en esport - INEFC, IRE-UAB, URL-GRIES, UdG-EUSES, URV i UVic. El grup estarà principalment implicat en el projecte a través de l’observatori internacional sobre polítiques públiques d’esport per al desenvolupament.

L’acció cinquena el Pla d’Acció Kazan és un projecte tranversal de Govern impulsat pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència -a través de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament-, i el Departament de la Presidència -a través de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

La 6à conferencia Sisena Conferència de Ministres d’Esports (MINEPS VI) va aprovar el Pla d’Acció Kazan. En el pla, es posa l’esport com potencial motor de desenvolupament sostenible, i com a eina estratègica per millorar la salut, lluitar contra l’exclusió social i la desigualtat de gènere, facilitar la inclusió, reduir conflictes i situacions de violències, i fomentar la cultura de pau. Les cinc accions del Pla de Kazan versen sobre la informació sobre polítiques públiques d’esport i activitat física amb l’objectiu de mesurar com han contribuït al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Dins de