Abans de Marxar

Un cop tingueu la plaça assignada definitivament per part de la UAB, cal que llegiu el Dossier Informatiu que trobareu a la informació per a les persones seleccionades de cada programa d'intercanvi:
Dossier Erasmus
Dossier UAB Exchange programme
Dossier SICUE

NOMINACIÓ:
L’Àrea de Relacions Internacionals (ARI) us nominarà i enviarà les vostres dades a la universitat assignada. Una vegada rebin la vostra nominació, haureu de contactar amb la universitat assignada per informar-vos dels tràmits que haureu de realitzar per obtenir la seva admissió. Consulteu el vostre correu institucional @autonoma.cat. És responsabilitat vostra seguir les indicacions de la universitat assignada en tot moment.

TRÀMITS I DOCUMENTS PREVIS A L’ESTADA D’INTERCANVI:

A continuació us informem dels tràmits i documents a preparar abans de començar l’estada d’intercanvi.


Tots els programes:

Podeu consular el manual per saber Com crear i modificar el Learning Agreement Erasmus+ o Acord d'estudis.

  • Matricula a la UAB: durant el període d’automatrícula establert per la facultat. Caldrà incloure les assignatures que consten a l'Acord d'Estudis. Al fer l’automatrícula és obligatori contractar l’assegurança complementaria de mobilitat que surt a l’apartat “informació de pagament”. No cal marcar cap altra taxa relacionada amb l’intercanvi ( ni “Documentació Erasmus” ni “equivalència o homologació de títol”).

Erasmus+:

  • Conveni de Subvenció: cal pujar el document emplenat i signat electrònicament al web del Sol·licitud i consulta d'intercanvi OUT (Estudiants Sortints).
  • Primer Test OLS: rebreu les instruccions i la clau d’accés per correu electrònic. Si l’idioma del test no coincideix amb l’idioma de docència de la universitat destí, podeu sol·licitar canviar-lo enviant un missatge a erasmus@uab.cat.
  • Targeta Sanitaria Europea, TSE (opcional): es pot sol·licitar online o bé a les oficines de la Seguretat Social amb la credencial de becari Erasmus.
  • Carnet estudiant internacional (opcional): vegeu com obtenir-lo a través de la Xanascat.
  • Learning Agreement Erasmus+


UAB Exchange programme:

  • Document de compromís: cal pujar el document emplenat i signat electrònicament a Sol·licitud i consulta d'intercanvi OUT (Estudiants Sortints).
  • Carnet estudiant internacional (opcional): vegeu com obtenir-lo a través de la Xanascat.
  • Carta d’acceptació i Visat: l’Àrea de Relacions Internacionals us enviarà la carta d’acceptació per correu electrònic. Amb aquest document i el passaport vigent haureu d’anar al Consolat o Ambaixada del país on fareu l’estada per tramitar el visat d’estudis.


OBSERVACIONS:

Treball fi de Grau (TFG):  podeu convalidar el TFG sempre i quan la universitat de destí ofereixi als alumnes d'intercanvi una assignatura semblant a la de la UAB. En aquest cas, haureu de defensar-lo i obtenir la qualificació a la Universitat d'acollida excepte els alumnes del Grau de Física, que hauran de defensar el TFG també a la UAB. La qualificació ha d'aparèixer al transcript of records que ens faci arribar la Universitat de destí.

Haureu de tenir el vistiplau de la coordinació d'intercanvis i també el vistiplau de la coordinació del TFG dels vostres estudis.