Màster Oficial - Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut

Presentació

La complexitat creixent de les Ciències de la Salut i el desafiament dels avenços en els múltiples fronts diagnòstics i terapèutics que exploren les ciències biomèdiques, fan de la recerca clínica una necessitat formativa indispensable per als futurs mèdics i professionals sanitaris. Durant l'etapa pregraduada, d'acord amb el seu caràcter generalista, la immersió al món de la recerca sol ser ocasional, indirecta i poc d'acord amb les necessitats de la pràctica clínica sofisticada.

El Màster en Recerca Clínica Aplicada en Ciències de la Salut ofereix un marc genèric de formació postgraduada d'alt nivell, l'objectiu del qual consisteix a formar investigadors solvents capaços de gestar i de portar a bon terme projectes de recerca vinculats a la seva trajectòria clínica. La formació assistencial i universitària s'integren amb el propòsit de capacitar a l'alumne per desenvolupar competències específiques de recerca en diferents àmbits de les Ciències de la Salut.

Una vegada que els estudiants hagin adquirit les bases metodològiques de recerca en un mòdul inicial obligatori i comú, hauran d'escollir el seu propi itinerari entre dos dels mòduls optatius que s'ofereixen i integren dins dels departaments de la Facultat de Medicina de la UAB. Finalment, els estudiants realitzaran un període de pràctiques de recerca supervisada i desenvoluparan un Treball de recerca, per obtenir així el títol de Màster.

Sortides professionals

El principal objectiu d'aquest màster és capacitar professionals sanitaris a què combinin el seu exercici professional amb el desenvolupament de l'activitat investigadora, de manera que així puguin respondre preguntes clíniques i sanitàries d'interès que acabin revertint en una millora de la salut dels pacients.

Així mateix, per a aquelles persones que vulguin dedicar-se professionalment a la investigació aplicada, el màster els ofereix un primer pas necessari per conèixer les aplicacions i les experiències en nombrosos camps, de manera que els possibilita per optar a llocs de tècnics d'investigació i de suport a qualsevol centre o institut. Sens dubte, el fet de continuar la formació rebuda en el màster amb un doctorat no fa sinó incrementar els coneixements i competència dels titulats.

Horaris

Als màsters oficials de la UAB majoritàriament es realitzen les classes presencials en horari de tarda, a partir de les 15 hores, de dilluns i divendres. Segons el semestre poden ser tots els dies de la setmana o només alguns. Normalment, s'estableixen els horaris semestrals intentant que les classes estiguin concentrades en dos o tres dies a la setmana

Equipaments

Unitat Docent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
Altres Unitats Docents.
Edifici Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona - IMIM.

Material recomanat a l'estudiant

Fletcher RH, Fletcher SW, Fletcher GS. Clinical epidemiology. The essentials. 5th ed. Baltimore: Wolters, Kluwer, Lippincott, Williams & Wilkins; 2012.
 
Evans IG, Ornton HTH, Chalmers I. ¿Cómo se prueban los tratamientos?. Una mejor investigación para una mejor atención de salud. https://bibliovirtual.files.wordpress.com/2014/12/testing-treatments-spanish.pdf

Màster Oficial UAB

25 places
Presencial
Crèdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripció 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripció oberta
Preu: 55€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Centre: Facultat de Medicina
https://www.uab.cat/medicina/
Idioma:Català (10%), castellà (80%)i anglès (10%).

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició

Web del màster http://icacs.uab.cat/