Cicle Formatiu de Grau Superior en Comerç Internacional

Formació d’orientació pràctica en planificació i gestió de mercaderies i en processos d’importació i exportació en l’àmbit internacional, amb èmfasi en l’aprenentatge d’anglès, francès i xinès comercial.

Vols saber més sobre el Cicle?

Registra’t a una sessió informativa online o vine a conèixer el centre a una jornada de portes obertes.

Presentació

Cicle Formatiu de Grau Superior en Comerç Internacional de la UAB

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Comerç Internacional del Centre de Formació Professional de la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona té com a objectiu formar professionals preparats per a planificar i gestionar la introducció i expedició de mercaderies seguint els processos d’importació i exportació en empreses internacionals o empreses nacionals amb presència i activitat en l’àmbit internacional.
 
Impartits per la Fundació UAB al campus de la UAB a Bellaterra, proporcionen a l’estudiant una formació teòrica i pràctica de qualitat, entrant en contacte amb un sector econòmic amb moltes oportunitats laborals que valora els professionals preparats en el sector internacional i amb domini de llengües estrangeres.
 
Per donar resposta a les necessitats actuals del teixit empresarial català i amb l’objectiu d’assolir unes competències lingüístiques que afavoreixin una millor inserció en el mercat professional, el pla d’estudis posa especial èmfasi en el coneixement de les llengües estrangeres:

  • S’estudien l’anglès i el francès, a través d’activitats que plantegen situacions habituals del sector.
  • Per assegurar el ritme propi d’aprenentatge de cadascú, la formació en llengües es fa agrupant als estudiants per nivell de coneixement dels idiomes a cursar. En el cas de tenir un nivell superior al del grup, s'ofereix un nivell superior en el Servei de Llengües de la UAB.
  • S'imparteixen 8 unitats formatives (4 mòduls professionals) íntegrament en anglès, a més del mateix mòdul de llengua estrangera d'anglès.
  • En finalitzar els estudis, UAB Idiomes, centre acreditat per ACLES, certifica el nivell de competència lingüística en anglès i francès als estudiants, equivalent al Marc Comú Europeu de Referència de les Llengües (MECR).
  • Per completar el perfil professional del Tècnic Superior en Comerç Internacional, s’introdueix una tercera llengua estrangera, el xinès comercial, treballant els aspectes de la cultura, tradicions, protocols, costums i idioma xinès, posant l’accent en el paper que està jugant la Xina en les relacions comercials mundials.
  • També es treballen diferents aplicacions informàtiques per millorar el perfil i les competències tècniques dels alumnes.

La formació en centres de treball obre les portes al món laboral a l’estudiant, oferint pràctiques professionals en empreses amb clara vocació exportadora.

3 x 2: dues titulacions en 3 cursos acadèmics

Els estudiants que hagin finalitzat el CFGS en Comerç Internacional poden optar a obtenir també el títol de Tècnic/a en Transport i Logística tan sols cursant un any més.

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Transport i Logística ofereix als seus estudiants l’oportunitat de participar en el projecte Forma’t al Port, que té com a objectiu facilitar el coneixement de les professions del sector logístic i especialment l’activitat marítima i el transport intermodal, en un entorn com el Port de Barcelona.

Sortides professionals i àmbit professional

- Tècnic/a de compres
- Tècnic/a de vendes
- Cap de compres
- Cap de vendes
- Tècnic/a en gestió i administració de comerç internacional
- Tècnic/a de màrqueting internacional
- Tècnic/a d'operacions exteriors d'entitats financeres i asseguradores
- Tècnic/a en logística de transport internacional
- Comercial de transports i serveis logístics internacionals
- Operador/a o coordinador/a logístic/a

Formem professionals polivalents capacitats per a treballar en empreses privades, organitzacions i organismes públics, assessories i consultories de l’àmbit internacional, relacionades amb sectors industrials, de comerç i agricultura, sector logístic i de transport, entitats financeres i d’assegurances, empreses comercials dedicades a la importació i exportació de mercaderies i agències duaneres, entre d'altres.

Inserció Laboral

Xifres d'inserció laboral del CFGS en Comerç Internacional i comparativa amb xifres de la Generalitat

Perfil de l'estudiant

- Capacitat de comunicació i negociació
- Capacitat de planificació i organització
- Capacitat d’adaptació, resolució i gestió del canvi
- Capacitat de treballar per objectius i iniciativa
- Pensament analític i crític
- Interès per les noves tecnologies
- Interès per les llengües estrangeres

Els nostres estudiants