Jornades TEAF

Els fills de l'abús d'alcohol. El Trastorn Alcohòlic Fetal, una de les causes principals de discapacitat infantil greu. Més d'un 40% de dones en edat fèrtil, entre elles les universitàries, consumeixen alcohol de manera freqüent. Totes elles són notícies que sovintegen als mitjans, però que queden eclipsades per grans titulars d’altres notícies de la nostra actualitat.

En el marc de la Setmana Saludable i Sostenible 2019 de la UAB, la Facultat de Biociències va organitzar una Jornada transdisciplinar sobre els Trastorns l’Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF).

En el marc de la Jornada, la temàtica es va abordar des de diferents perspectives: mecanismes biològics, salut mental i transtorns de la conducta, associacions i testimoniatge de famílies de persones afectades.

 “Programa d’abordatge integral dels casos complexes de salut mental d’elevada complexitat”


Conferència a càrrec Magda Casamitjana, de la Direcció General de Planificació en Salut, Departament de Salut Generalitat de Catalunya.

 “Els trastorns de conducta, la lluita de les famílies”


Conferència a càrrec Montserrat Boix, presidenta de l’Associació de Familiars d’Afectats per Trastorns de Conducta (AFATRAC).

PDF de la presentació.

  “Conviure amb la SAF i donar sentit a la teva vida”


Conferència a càrrec de Conxita Coca, mare de nena amb TEAF.

PDF de la presentació.

“Afectación funcional y comorbilidad del TEAF”


Conferència a càrrec de Nuria Gómez Barros, del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

PDF de la presentació.

 “Trastornos del espectro alcoholico fetal: Efectos del alcohol durante el desarrollo cerebro y alteraciones en la conducta”


Conferència a càrrec de Consuelo Guerri, del Centro de Investigación Príncipe Felipe de València.

PDF de la presentació.