Servei BiciUAB

LEE1. Foment dels desplaçaments en transport actiu (a peu i en bicicleta) PMUAB 2018-24

18/06/2019

Es tracta d’un centre integral de la bicicleta, ubicat a l’estació de FGC-Universitat Autònoma de Barcelona, que pretén fomentar l’ús d’aquest vehicle, com a mitjà de transport quotidià, i sensibilitzar sobre la necessitat de practicar una mobilitat més sostenible.
 
El BiciUAB ofereix una sèrie de serveis:
 

LLOGUER DE BICICLETES convencionals (15€/mes) i elèctriques (30€/mes)*.
Es tracta d’un servei de lloguer de llarga durada. L’usuari/ària pot llogar una bicicleta des d’un mes fins tot un any acadèmic. Es tracta d’un préstec extern a través del qual l’usuari/ària té total disponibilitat i responsabilitat sobre la bici i es compromet a complir amb el seu ús principal que és l’accés al Campus universitari de la UAB així com els desplaçaments pel seu interior.
El lloguer inclou candau, casc i clau de la bateria i carregador en cas de les bicis elèctriques.
 
*A partir de l'1 de juliol de 2019 les tarifes seran les següents:
Bici convencional: 27€/mes (IVA inclòs)
Bici elèctrica: 42€/mes (IVA inclòs)


ASSEGURANÇA CICLISTA BiciUAB:
Es tracta d’una assegurança de Responsabilitat Civil i Defensa Jurídica i està dirigida a aquelles persones que utilitzen la bici de forma habitual i que pertanyen a la comunitat universitària de la UAB (estudiants, PDI i PAS).
 
L’assegurança ofereix una sèrie de cobertures a mida, per a satisfer les necessitats específiques del/la ciclista i la bicicleta. És de caràcter anual, exclusiva i individual i té un cost econòmic de 9.68€/any.
 
Pots consultar aquesta mateixa assegurança i d’altres més àmplies, comparar preus, escollir i contractar online la pòlissa fent clic
aquí.

SERVEI D’APARCAMENT TANCAT:
El Campus de la UAB ja compta amb 3 aparcaments d’aquesta tipologia entre els quals es troba el de FGC-Universitat Autònoma de Barcelona, ubicat a la mateixa estació.
Per a més informació sobre els aparcaments al Campus
pots fer clic
aquí.

SERVEI DE REPARACIÓ DE BICIS:
Des del Servei es fan les reparacions que calguin en tot tipus de bicis (urbana, muntanya, trekking) ja siguin elèctriques o convencionals.
 

PUNT D’AUTOREPARACIÓ DE BICIS:
BiciUAB deixa a la teva disposició un espai i unes eines per a posar a punt la teva bici.

 

SERVEI D’ASSESSORAMENT:
El personal del servei BiciUAB t’assessora per llogar o adquirir la bicicleta convencional o elèctrica que més et convingui, segons l’ús que l’hagis de donar, sigui urbà o de muntanya. També t’informa del manteniment que se li ha de fer, de l’ergonomia a la bicicleta i de com evitar els robatoris. També et poden informar d’assegurances de la bici i de circulació en ciutat.

 
VENDA DE BICICLETES I ACCESSORIS:
Bicicletes noves i de segona mà i tota mena d’accessoris.
 

REVISIÓ ANUAL GRATUÏTA:
Tot membre de la Comunitat Universitària (estudiant, PDI i PAS) pot gaudir d’una revisió anual gratuïta. Per això que cal que l’usuari/ària mostri el seu carnet UAB. El material de les revisions i/o accessoris es cobra a part.

En aquesta revisió entra:
Manteniment i ajust de frens i canvis.
Lubricació i neteja de la cadena.
Inflat de neumàtics.
Diagnòstic de l’estat de les rodes, neumàtics i eixos de la bici.

 
El Servei BiciUAB s’emmarca en el
Projecte BiciUAB. El Projecte Integral de la Bicicleta a la UAB, que fou aprovat a l’octubre de 2014. Aquest Projecte recull tot un conjunt d’actuacions – a nivell d’infraestructures, aparcaments i serveis – amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bici, com a transport quotidià per a accedir al Campus i desplaçar-se pel seu interior. El Projecte és la concreció de la cinquena línia estratègica del Pla de Mobilitat de la UAB relativa al foment i potenciació de la bici com a mode de transport en els nostres desplaçaments quotidians d’accés al Campus.