Primer punt de recàrrega de vehicle elèctric a la UAB

LEE3 - Racionalització de l'ús del vehicle privat (PMUAB 2018-24)

18/01/2019


 
El campus de la UAB ja disposa del primer punt de recàrrega de vehicle elèctric ubicat a l'avinguda de l'Eix Central, sota la Plaça Cívica. Aquest punt permet carregar un vehicle elèctric en un temps d'entre 2 i 4 hores, segons el model de vehicle. La possibilitat de recarregar dos vehicles a la vegada des d'un únic equip permet minimitzar els costos d'instal·lació i l'impacte estètic d'aquestes infraestructures a la via pública. 

En cas de tall de subministrament, el punt de recàrrega disposa d'una bateria que garanteix la retenció del cable de les persones usuàries. 

El
servei és gratuit durant el període de promoció, el qual encara està per determinar i dependrà de la demanda. 

Les persones que vulguin utilitzar-lo han d'escriure a
mobilitat@uab.cat

L'ESTALVI DEL COTXE ELÈCTRIC:

L'estalvi de cotxe elèctric respecte el cotxe convencional, de combustió fòssil, és considerable. Així, fer 100 km amb un vehicle elèctric li suposaria a la persona usuària una despesa d'
1,30€ en energia; mentre que amb un cotxe convencional pagaria unes 5 vegades més (6,5€), tenint en compte un cost del KWh en hora de 0,10€ i de 1,30€ el litre de benzina. 

Tot això sense comptar altres estalvis com el manteniment (25% més econòmic), l'aparcament (gratuïtat a les zones blaves), excempcions fiscals, etc. I el més important, l'estalvi de CO2 per a l'atmosfera, que en un cotxe mitjà de benzina (de motor 1600) pot suposar uns 25kg en un trajecte de 100km. INFORMACIONS TÈCNIQUES:

Aquest punt pertany a la línia de producte CITY DUO que ha estat dissenyada respectant les directrius de la norma internacionals IEC 61851, oferint la possibilitat de carregar vehicles segons els modes 1, 2 i 3 d'aquesta norma, podent realitzar la càrrega semi ràpida simultània de dos vehicles elèctrics. 

A més, aquests punts de càrrega són intel·ligents i, per tant, es poden monitoritzar i controlar remotament; i permeten obtenir estadístiques de consum. PLA DE MOBILITAT DE LA UAB 2018-14:

Aquesta mesura s'emmarca en el
Pla de Mobilitat de la UAB 2018-24, aprovat el mes de juny de 2018, que té per objectiu incrementar l'accessibilitat al campus de Bellaterra de la UAB de forma eficient, sostenible, segura i integradora; a través de la potenciació dels mitjans de transport més sostenibles. 

Concretament la mesura forma part de la bateria de propostes per a impulsar el vehicle elèctric que formen part de la Línia Estratègica Específica 3 sobre la racionalització de l'ús del vehicle privat

 

Notícies relacionades

Totes les notícies