Nous títols i tarifes de transport integrat 2020

IMG_100120_NovesTarifesATM_2020

Sistema de transport integrat

10/01/2020

El Consell d’Administració de l’ATM aprova els títols i tarifes del transport públic de 2020
 

  • La T-Usual i la T-Casual son dues de les gran novetats de la nova política tarifària, que afavoreix les persones usuàries més recurrents.
  • La T-Jove es manté i redueix el seu preu en un 25%.

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità aprova la nova proposta de títols i tarifes de transport públic pel 2020. La nova política tarifària afavoreix les persones usuàries més recurrents, amb una baixa de preu molt important, de l’ordre del 25% en els abonaments de transport. Els nous títols i preus aprovats es poden adquirir des de l’1 de gener en els punts de venda habituals. Consultar aquests punts de venda aquí.

Destaca la creació de la T-Usual, una targeta pensada per a poder realitzar viatges il·limitats durant 30 dies. Es personalitzada, és a dir, amb DNI de la persona titular, i no la pot utilitzar ningú altre. El seu preu per a una zona tarifària és de 40 euros.

La segona targeta de nova creació és la T-Casual, la nova targeta de 10 viatges, unipersonal: la pot utilitzar qualsevol persona que en sigui la portadora, però no permetrà viatjar al mateix temps més d’una persona. El seu preu, per a una zona tarifària, és d’11,35 euros.

Una altra de les novetats aprovades és la reducció de preu de la T-Jove en un 25%, targeta amb la que els i les menors de 25 anys poden fer viatgers il·limitats durant 90 dies consecutius; la T-Jove d’una zona tarifària passa dels 105 euros als 80 euros a partir de l’1 de gener. Igual que la T-usual es tracta d’un abonament personalitzat que precisa del DNI de la persona usuària i només aquesta persona la pot utilitzar.

Continua en vigor la T-Verda, gratuïta i amb viatges il·limitats durant tres anys per a persones que hagin desballestat el seu vehicle privat contaminant i hagin renunciar a comprar-ne cap altre en tres anys. A l’àmbit metropolità (36 municipis), la gestiona l’AMB a través d’AMB Informació. Fora de l’àmbit metropolità, per a les persones empadronades a la resta de municipis de la xarxa integrada, l’AMTU. Més informació aquí.

Per a més informació sobre les noves tarifes i els nous títols de transport consultar la web oficial de l’ATM aquí.
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies